Sıcaklar aniden arkasını döndü! Meteoroloji uyardı: Yağmur, rüzgar, sağanak, gök gürültüsü bekleniyor

Sıcaklar aniden arkasını döndü! Meteoroloji uyardı: Yağmur, rüzgar, sağanak, gök gürültüsü bekleniyor

Milyonlarca vatandaş günlük hava durumunu araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü 24 Eylül verilerini paylaştı. Peki bugün hava nasıl olacak? Sıcaklıklar artacak mı? Bugün yağmur var mı? İşte 24 Eylül Salı Türkiye geneli hava durumu…

Ülkemiz genelinde hava durumu, 24 Eylül itibarıyla parçalı bulutlu geçecek. Ancak bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü yağışlar bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz ve İstanbul'un Avrupa yakasında yerel yağışlar etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde artacağını, rüzgarların ise genel olarak hafif esmesi öngörülüyor.

hh.jpg

PARÇALI BULUTLU HAVA HAKİM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde 24 Eylül hava durumu tahminlerini açıkladı. Ülkenin büyük bir kesiminde parçalı bulutlu hava beklenirken, İstanbul'un Avrupa yakası ile Doğu Karadeniz kıyılarında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği öngörülüyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de yer yer sis ve pus oluşumu da bekleniyor.

4.jpg

HAVA SICAKLIĞI ARTACAK

Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artması bekleniyor. Diğer bölgelerde ise önemli bir sıcaklık değişikliği beklenmiyor. Bu durum, özellikle güneşli günlerin keyfini çıkarmak isteyenler için olumlu bir gelişme.

RÜZGAR VE UYARILAR

Rüzgar, genellikle güney ve batı yönlerden hafif, Güneydoğu Anadolu'da ise kuzey yönlerden orta kuvvette esecek. Meteoroloji, yerel sağanak yağışlar nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunmasını uyarıyor.

sicak.jpg

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde İstanbul'un Avrupa yakasında sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Edirne 29°C, İstanbul 27°C, Kırklareli 27°C, Kocaeli 29°C.

EGE: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinde ise çok bulutlu. Afyonkarahisar 24°C, İzmir 28°C, Manisa 30°C, Muğla 28°C.

AKDENİZ: Genellikle parçalı ve az bulutlu. Adana 33°C, Antalya 30°C, Hatay 31°C, Isparta 26°C.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu. Ankara 23°C, Eskişehir 26°C, Konya 23°C, Yozgat 18°C.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Bolu ve Karabük çevrelerinde sağanak bekleniyor. Bolu 23°C, Düzce 28°C, Sinop 28°C, Zonguldak 24°C.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyılarında aralıklı sağanak yağışlar bekleniyor. Amasya 25°C, Artvin 22°C, Samsun 27°C, Trabzon 27°C.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü yağışlar öğle saatlerine kadar etkili olacak. Erzurum 19°C, Kars 19°C, Malatya 24°C, Van 19°C.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Diyarbakır 28°C, Gaziantep 28°C, Siirt 28°C, Şanlıurfa 30°C.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN