Gram altında rekor geliyor! Mehmet Ali Yıldırımtürk açıkladı: Kapalıçarşı'da altın ne durumda?

Gram altında rekor geliyor! Mehmet Ali Yıldırımtürk açıkladı: Kapalıçarşı'da altın ne durumda?

Başta yatırımcılar olmak üzere birçok vatandaş altın fiyatlarındaki gidişatı yakından takip ediyor. Öte yandan konuya ilişkin uzman görüşleri de can kulağı ile dinleniyor. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Mehmet Ali Yıldırımtürk, Kapalıçarşı’daki altın fiyatlarına değindi. İşte detaylar…

Eylül 2024 itibarıyla altın fiyatlarında tarihi bir yükseliş yaşanıyor. ABD Merkez Bankası'nın 50 baz puanlık faiz indirimi ve Orta Doğu'daki jeopolitik gerginlikler, altın yatırımcılarının dikkatini çekiyor. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre uzman Mehmet Ali Yıldırımtürk, Kapalıçarşı’daki güncel durumu ve gelecek öngörülerini paylaştı.

altin4-001.jpg

ALTINDAKİ YÜKSELİŞİN NEDENLERİ

Altın fiyatları, küresel ekonomik belirsizlik ve Fed'in parasal genişleme beklentileri ile desteklenen sert yükselişine devam ediyor. Son günlerde ons altın, tüm zamanların rekoru olan 2,632 dolara ulaşırken, gram altın da 2,900 lira seviyesini aştı. Yıldırımtürk, bu artışın arkasındaki sebepler arasında ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimlerinin yanı sıra, özellikle Çin ve Türkiye gibi ülkelerdeki merkez bankalarının altın alımlarını artırdığını belirtiyor.

altin-4.jpg

GÜVENLİ LİMAN OLARAK ALTIN

Düşen faiz oranları, altının güvenli liman varlığı olarak cazibesini artırıyor. Yatırımcılar, düşük getirili devlet tahvillerinin yanı sıra, artan jeopolitik riskler karşısında altına yöneliyor. Yıldırımtürk, “Altın, özellikle belirsiz dönemlerde güçlü bir savunma yatırım aracı olarak öne çıkıyor” diyor. Ayrıca, İsrail-Gazze çatışmalarının tırmanmasıyla birlikte, altın talebinin daha da arttığına dikkat çekiyor.

altin-1.jpg

DOLARIN GÜCÜ ALTINI ETKİLEMİYOR

ABD dolarında kısmi bir güçlenme yaşanmasına rağmen, bu durum altın fiyatlarının yükselişine önemli bir engel oluşturmuyor. Altın, 2,611 dolarlık direnci aşarak 2,672 dolara ulaşmayı hedefliyor. Yıldırımtürk, "Kapalıçarşı'daki altın fiyatları yükselmeye devam edecek" şeklinde öngörülerde bulunuyor.

altin-3.jpg

Mehmet Ali Yıldırımtürk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Yeni haftaya 2 bin 621 dolardan başlayan ons altın gün içinde 2 bin 632 dolara yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesini test etti. Ons altının yükselmesiyle birlikte gram altın da 2 bin 953 lira seviyesini gördü. Kapalıçarşı’da çeyrek altın 4 bin 821 liradan, yarım altın 9 bin 634 liradan, tam altın 19 bin 200 liradan satılıyor.

Jeopolitik gerilimler Fed’in faiz indiriminin de önüne geçti. Altında beklenenin ötesinde hızlı bir yükseliş oldu. Bir geri çekilme, düzeltme olabilir ama genel olarak çıkış sürecektir.

Gram altın da 2 bin 900 lira üstü rakamlar görüldü. 2 bin 850 lira civarına geri çekilmeler de olabilir ama 3 bin lira seviyelerini de yakın zamanda görebiliriz.

Vatandaşlar altını hem jeopolitik ortamda güvenli liman olarak gördüğü için hem de enflasyondan korunmak için tercih ediyor. Altın sene başında bin 950 lira seviyesindeydi. Şuanda 2 bin 900 lira seviyesini aştı. Bu durumda altının enflasyondan koruduğunu da gördük."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN