Öğrencisini taciz eden öğretmen kendini böyle savundu: 15 yaşından küçük olduğunu bilmiyordum

Öğrencisini taciz eden öğretmen kendini böyle savundu: 15 yaşından küçük olduğunu bilmiyordum

İstanbul Gaziosmanpaşa'da özel okulda görevli 28 yaşındaki İspanyolca öğretmeninin öğrencisini evine götürerek taciz ettiği iddia edildi. '15 yaşından küçük olduğunu bilmiyordum' diyerek kendisini savunan öğretmene 14 yıl 7 ay hapis cezası verildi.

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde özel okulda görevli 28 yaşındaki İspanyolca öğretmeni B.N.Ç.'nin 14 yaşındaki öğrencisi M.A.'yı evine götürerek taciz ettiği öne sürüldü.

M.A ile sosyal medya üzerinden mesajlaşmaya başlayan B.N.Ç., bir süre sonra öğrencisini evine davet ederek cinsel istismarda bulundu.

Yaşananları fark eden M.A.'nın babası, oğlunun telefonunu inceledikten sonra savcılığa başvuruda bulundu. Pedagog eşliğinde ifadesi alınan M.A., öğretmeniyle sosyal medya üzerinden mesajlaştıklarını ve aralarında yakınlaşma olduğunu söyledi. 27 Mayıs'tan itibaren öğretmeninin evine gidip film izlediklerini ve 4 kez cinsel birliktelik yaşadıklarını anlatan öğrenci, kimsenin zorlamadığını kendi istekleriyle birlikte olduklarını ancak durumu ailesinin öğrenmesi üzerine utandığı için şikâyetçi olduğunu belirtti.

'15 YAŞINDAN KÜÇÜK OLDUĞUNU BİLMİYORDUM'

Gözaltına alındıktan sonra ifadesı alınan 28 yaşındaki İspanyolca öğretmeni B.N.Ç. ise, öğrencisinin ilk mesajı attığını söyleyerek, "Cinsel birliktelik yaşamadık. 15 yaşından küçük olduğunu bilmiyordum, bana 16 yaşında olduğunu söyledi. Yaşının küçük olduğunu bilseydim, sevgili olmazdım" dedi.

İfadesinin ardından nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğine çıkarılan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen İspanyolca öğretmeni B.N.Ç., 'Cebir Tehdit ve Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma' ve 'Çocuğun Cinsel İstismarı' suçları kapsamında 14 yıl 7 ay hapis cezası aldı.

Tutuklu yargılanan öğretmen 4 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. Tutuksuz yargılama devam ederken kararın onanması halinde öğretmen tekrar tutuklanarak cezaevine gönderilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN