Üniversitelilere 'kapora' tuzağı! Sahte ilanlarla binlerce kişiyi mağdur ediyorlar

Üniversitelilere 'kapora' tuzağı! Sahte ilanlarla binlerce kişiyi mağdur ediyorlar

Üniversitelerin kayıt dönemiyle büyükşehirlerde kiralık ev arayışı artarken, dolandırıcılar sahte ilanlarla öğrencileri ve aileleri hedef almaya başladı. Gerçekte var olmayan konutlar için kapora talep eden dolandırıcılar, birçok kişiyi bu yöntemle mağdur ediyor.

Üniversite kayıtlarının başlamasıyla birlikte öğrencilerin yoğun olarak kiralık ev arayışına girmesi, dolandırıcıların iştahını kabarttı. Öğrenciler ve aileleri, ucuza ev bulma heyecanıyla dolandırıcıların tuzağına düşerken şikayetlerde büyük artış yaşandı.

İnternette gerçekte var olmayan konutlar üzerinden kapora talep eden dolandırıcılar, birçok kişiyi mağdur ediyor.

KAPORA TUZAĞINA DÜŞENLER ŞİKAYETÇİ

Bütçelerine uygun ev bulmak isteyen öğrenciler ve aileleri, sahte ilanlarla karşı karşıya kalıyor. Ucuz fiyata kiralık ev vaadiyle dolandırıcılar, mağdurlarla iletişime geçerek kapora istiyor. Havale yoluyla ödenen kaporanın ardından ilan kaldırılıyor, telefon hattı iptal ediliyor. Mağdurlar, haklarını aramak için savcılık ve tüketici hakları derneklerine başvurmak zorunda kalıyor.

'BİR GÜNDE 10-15 KİŞİYİ MAĞDUR EDEBİLİYORLAR'

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, internet üzerinden yapılan bu dolandırıcılıkların giderek arttığını belirterek, "Dolandırıcılar, ilanı bir gün bile yayında tutsa, 10-15 kişiyi aynı anda mağdur edebiliyor." dedi.

'EVİ GÖRMEDEN PARA GÖNDERMEYİN'

Güvenilir olmayan ilanlarla ev kiralamak isteyen kişilerin büyük risk taşıdığına dikkat çeken Gündüz, "Vatandaşlar kiralamak istediği evi görsün, tapu sahibiyle görüşsün ya da emlakçı kiraya veriyorsa vekalet istensin, yetkisi sorgulansın, meslek odasına üyeliği incelensin. Bu şartlar gerçekleşmiyorsa tüketiciler aldanmasın. Kapora veya depozito ödemesin" uyarılarında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN