MAZLUMDER’den Ümraniye’deki gözaltı sürecine tepki: Suçla mücadele suç işlenerek yürütülemez

MAZLUMDER’den Ümraniye’deki gözaltı sürecine tepki: Suçla mücadele suç işlenerek yürütülemez

MAZLUMDER, İstanbul Ümraniye’de polis memuru Şeyda Yılmaz’ı vurarak şehit eden şahısın, emniyette çıplak şekilde çöp poşetine sarılıp hayvan nakil aracına konulmasını suç ve insan hakları ihlali olarak nitelendirdi. Yapılan basın açıklamasında işkence ve kötü muamele yasağının ihlal edildiği vurgulanarak, suçla mücadelenin suç işlenerek yürütülemeyeceği belirtildi.

İstanbul Ümraniye’de yakalama sırasında çıkan arbede esnasında polis memurunun silahını alarak kadın polis memuru Şeyda Yılmaz’ın şehit olmasına neden olan şüpheli Yunus Emre Geçti adliyeye sevk edildi. Zanlı adliyeye, iki kadın polis tarafından, siyah çöp poşeti geçirilmiş halde Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği’nin aracıyla götürüldü.

Bu gelişmelerin ardından açıklama yapan MAZLUMDER, şüphelinin emniyetten çıkarılış şeklini "apaçık bir suç" olarak nitelendirdi.

Suçla mücadelenin suç işlenerek olmayacağı belirtilen açıklamada, "Ceza ve infaz dengesini bozanların, örtülü aflarla adli suçlar yönünden infazsız ceza sistemi inşa edenlerin bu görüntüler üzerinden sorumluluklarını üzerlerinden atmalarına müsaade edilmemelidir." denildi.

MAZLUMDER tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"İstanbul Ümraniye’de motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan şüphelinin, karakoldan kaçmasının hemen ardından yeniden yakalanması sırasında yaşanan arbedede bir polis memurunun silahını ele geçirerek bir kadın polis memurunu öldürdüğü iddiasına dayanan elim olay basına yansımıştır. Bu vesileyle, olay esnasında vefat eden polis memurunun ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dileriz.

Çok sayıda suç kaydı bulunduğu ifade edilen 19 yaşındaki şüphelinin, vücudunun bir kısmı çıplak olacak şekilde, çöp poşeti giydirilmiş olarak ve üzerinde hayvan nakil aracı yazısı bulunan bir aracın bagajına atılmak suretiyle emniyetten çıkarılması apaçık bir suçtur. İşkence ve kötü muamele yasağının ihlali niteliği de taşıyan bu suçun görüntülerinin mesaj kaygısı ile topluma sunulması vahimdir. Suçla mücadele suç işlenerek, işkence ve kötü muameleyi normalleştirerek yürütülemez. Ceza ve infaz dengesini bozanların, örtülü aflarla adli suçlar yönünden infazsız ceza sistemi inşa edenlerin bu görüntüler üzerinden sorumluluklarını üzerlerinden atmalarına müsaade edilmemelidir.

MAZLUMDER olarak;
Devleti, kurumları ve memurları kanunlarda gösterilen ahitlerine sadakate davet eder, bu suça karışan ve göz yuman kamu personeli hakkında soruşturma yürütülmesi gerektiğini hatırlatırız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN