WhatsApp'tan bu mesajlar size de geliyorsa dikkat! Binlerce şikayet yağmıştı: Artık tarih oluyor

WhatsApp'tan bu mesajlar size de geliyorsa dikkat! Binlerce şikayet yağmıştı: Artık tarih oluyor

Eğer size de WhatsApp üzerinden bu mesajlar geliyorsa dikkat! Binlerce şikayet yağmıştı, artık tarihin tozlu raflarına kalkıyor...

Son dönemde birçok Türk kullanıcı, yurt dışı numaralardan gelen WhatsApp mesajları ve aramaları ile karşı karşıya kalıyor. Özellikle Güney Afrika, Endonezya, Hindistan, Senegal, Filipinler, Nijerya, Pakistan ve Bangladeş gibi ülkelerden gelen bu istenmeyen aramalar, kullanıcılar arasında ciddi güvenlik endişelerine yol açtı.

+91 (Hindistan), +62 (Endonezya) gibi ülke kodlarına sahip numaralardan alınan "Merhaba" ya da "Nasılsın?" gibi mesajlar, özellikle işletme hesaplarından geldiğinde kullanıcılar daha da tedirgin oluyor. Şikayetvar verilerine göre, 2023’ün ilk yedi ayında WhatsApp’a yönelik şikayetler yüzde 1001 oranında artış gösterdi. Sadece bir hafta içinde platforma gelen şikayet sayısı 1069 olarak kaydedildi. Bu şikayetlerin büyük çoğunluğu, kişisel verilerin güvenliği konusunda endişe duyan kullanıcılar tarafından yapıldı.

WHATSAPP'TAN GÜVENLİK ADIMI: OTOMATİK ENGELLEME ÖZELLİĞİ

Kullanıcıları Sevindiren Haber: WhatsApp'ta Bilinmeyen Numaralardan Gelecek Mesajlar Engellenebilecek - Tamindir

Kullanıcı güvenliğini artırmak için harekete geçen WhatsApp, spam mesajlarla mücadele etmek amacıyla yeni bir otomatik engelleme özelliği üzerinde çalışmaya başladı. Bu özellik sayesinde, bilinmeyen numaralardan gelen çok sayıda mesaj otomatik olarak engellenecek.

Sistem, bir kullanıcıya kısa sürede aşırı miktarda mesaj gönderildiğinde bunu şüpheli bir faaliyet olarak değerlendirecek ve mesajları otomatik olarak engelleyecek. Bu özellik, dolandırıcılık girişimlerine karşı geliştirilmiş olup, kullanıcıların spam mesajlarla dolan mesaj kutularını temiz ve düzenli tutmayı hedefliyor.

ÖZELLİĞİN KULLANIMI VE ETKİNLEŞTİRME ADIMLARI

WhatsApp, 3 yeni özelliğini daha resmen duyurdu - Bilim Teknoloji Haberleri

WhatsApp’ın yeni otomatik engelleme özelliği, şu anda beta kullanıcıları tarafından test ediliyor. Özellik aktif hale getirildiğinde, kullanıcılar yalnızca önemli iletilere odaklanabilecek ve gereksiz mesajlardan korunacak.

Bu yeni güvenlik özelliğini kullanmak için kullanıcıların, şu adımları takip etmesi gerekecek:

  1. Ayarlar menüsüne girin.
  2. Gelişmiş bölümüne ulaşın.
  3. Bilinmeyen hesaptan gelen mesajları engelle seçeneğini aktif hale getirin.

Bu özellik henüz genel kullanıma sunulmadı, ancak WhatsApp’ın bu güncellemeyle birlikte kullanıcı güvenliğini en üst seviyeye çıkararak, daha temiz ve güvenli bir iletişim ortamı yaratmayı amaçladığı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN