Metin Arolat bu diyet yüzünden mi öldü? Binlerce kişi uyguluyor, uzmanlar uyardı: Kilo diye canınızı vermeyin

Metin Arolat bu diyet yüzünden mi öldü? Binlerce kişi uyguluyor, uzmanlar uyardı: Kilo diye canınızı vermeyin

Ünlü şarkıcı ve yönetmen Metin Arolat’ın ani ölümünün ardından şok diyet iddiaları ortaya atılmıştı. Metin Arolat bu diyet yüzünden mi öldü? Konu ile ilgili uzman doktor uyardı! Binlerce kişi uyguluyor, kilo diye canınızı vermeyin...

Ünlü şarkıcı ve yönetmen Metin Arolat’ın ani ölümü, hızlı kilo vermeye yönelik diyetlerin tehlikelerini yeniden gündeme taşıdı. Kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Arolat’ın ölümünden önce şok diyet uyguladığı ve enerji verici serumlar aldığı iddiaları ortaya atıldı. Arolat’ın sahne arkadaşı Kaan Öztürk, sanatçının bu tür desteklerin kalp krizini tetiklediğini öne sürerken, sağlık uzmanları hızlı kilo verme yöntemlerinin ölümcül sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarıyor.

ŞOK DİYETLER ÖLÜM TEHLİKESİ TAŞIYOR MU?

Şok diyetler' ölüm saçıyor

Arolat’ın ölümünün ardından, şok diyetlerin insan sağlığı üzerindeki etkileri tartışılmaya başlandı. A Haber canlı yayınına katılan iç hastalıkları ve obezite uzmanı Dr. Ayça Kaya, bu tür diyetlerin ciddi sağlık sorunlarına ve hatta ölüme yol açabileceğini vurgulayarak öyle konuştu:

"Metin Aralot'ın hayatını kaybetmesiyle gündeme gelen bir konu oldu. Burada direkt olarak bu diyeti yaptı ve öldü diyemeyiz. Otopsi raporunu görmek lazım. Ancak 4 aydır sanatçımızın yaptığı katı bir diyet olduğu söyleniyor. Bu yanında kullandığı bazı ilaçlar olduğu belirtiliyor. Metin Aralot benim hastam değil onu görmedim ben de yaşananları basından takip ediyorum.

Şu anda kilo problemi her 2 kişiden birinin sağlık durumu haline geldi. İnsanlar kiloyu hastalık olarak görmüyorlar ve maalesef bunu kozmetik bir problem olarak değerlendiriyor. Bununla baş edebilmek için çevreden duydukları, arkadaşlarını yaptıkları veya basında gördükleri tıbbı olarak doğru olmayan yöntemler seçebiliyorlar. Herkes kilo vermek isteyecektir. Ancak bunun için insanlar diyet endüstrisine teslim oluyorlar.

Bu endüstri kişilerin sağlığını düşünmeden gelir geçer yöntemlerle insanların sağlığı ile oynuyor. Kilo problemi yaşayan insanlara yönelik sorulan soruda yılda 16 kez diyet yaptıklarını söylüyorlar. Yani kilo problemi olan insan neredeyse 3 hafta diyet için farklı uygulamaların peşine düşüyor. Burada 3 grup var; diyet denilen bedel ödeme anlamına gelen uygulama, Tarım Bakanlığı onaylı ilaçlar ve çaylar, tıbbı endikasyon yani bizim obetizeye yönelik kullandığımız ilaçlar ve cerrahi yöntemler var.

Burada herkes çeşitli diyetler yaparak kilo vermeye çalışıyor. Bazı haplar ve çaylar kullanılarak kilo verme çabası oluyor. Doktor kontrolünde kullanılması gereken ilaçları insanlar kendi kafalarına göre kullanıyor ya da ameliyat olma işine giriyorlar. İşte böyle olunca karşımıza çok ciddi sağlık problemleri çıkıyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN