Türk- İş'ten 'geçinemiyoruz' eylemi: 'Halkımız geçim sıkıntısıyla mücadele ediyor'

Türk-İş'e bağlı sendikalar, artan hayat pahalılığı ve işsizlik gibi sorunlara dikkat çekmek amacıyla ülke genelinde basın açıklamaları düzenledi. Burdur'da gerçekleştirilen oturma eyleminde Türk-İş Burdur İl Temsilcisi Mustafa Onay, "Sıkıntılarımız artarak devam ediyor. Ekonomik krizin bedelini işçiler olarak biz ödemeyeceğiz" dedi. Eylemde işçiler, "Sefalete teslim olmayacağız" ve "İnsanca yaşamak istiyoruz" gibi sloganlarla taleplerini dile getirdi.

Türk-İş'e bağlı sendikalar, ülke genelinde hayat pahalılığı ve işsizlik gibi sorunlara dikkat çekmek için basın açıklamaları düzenledi.

Burdur'da yapılan oturma eyleminde Türk-İş Burdur İl Temsilcisi Mustafa Onay, "Sıkıntılarımız artarak devam ediyor. Ekonomik krizin bedelini işçiler olarak biz ödemeyeceğiz" dedi. İşçiler, "Sefalete teslim olmayacağız" ve "İnsanca yaşamak istiyoruz" sloganlarıyla taleplerini duyurdu.

Onay, kıdem tazminatı tavanının arttırılması ve vergide adalet sağlanması çağrısında bulunan işçiler, "Bu dönemde olduğu kadar yoksulluk görülmedi" ifadesini kullandı. Eylemlerin, artan geçim zorluklarına karşı bir tepki olduğu vurgulandı.

Burdur’da Türk-İş’e bağlı sendikalar 'zordayız geçinemiyoruz' eylemleri kapsamında iş yerlerinde 1 saatlik oturma eylemi yaptı. Grup adına yapılan basın açıklamasını Türk-İş Burdur İl Temsilcisi Mustafa Onay okurken işçiler, 'sefalete teslim olmayacağız', 'susma sustukça sıra sana gelecek', 'emekçiyiz haklıyız kazanacağız', 'insanca yaşamak istiyoruz' sloganları attı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN