Tarih profesöründen bilgisayar oyunlarına övgü! O 2 oyunu önerdi: "Hakikaten oynasınlar"

Tarih profesöründen bilgisayar oyunlarına övgü! O 2 oyunu önerdi: "Hakikaten oynasınlar"

Tarihçi Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan'dan bilgisayar oyunlarına övgü! Öğretim görenlere bu 2 oyunu önerdi! "Hakikaten oynasınlar" diyerek o oyunların oynanmasını teşvik etti...

TUNACAN ATALAY

Tarihçi, yazar ve akademisyen Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan, video oyunlarının tarih öğretimindeki rolü üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle strateji oyunlarına olan ilgisiyle bilinen Gürkan, popüler oyunların tarih öğrenme sürecinde nasıl etkili araçlar olabileceğini detaylandırdı.

PROF. DR GÜRKAN O 2 OYUNU ÖNERDİ

Crusader Kings II Steam'de Ücretsiz Oldu!

Prof. Dr. Gürkan, son videosunda Habsburg Hanedanı ve dönem Avrupa'sını anlamak için Crusader Kings 2 ve Europa Universalis 3 gibi strateji oyunlarının nasıl faydalı olabileceğini vurguladı. Bu oyunların tarihsel bağlamda nasıl bilgi sunduğunu ve eğitimde neden etkili olabileceğini açıkladı. Gürkan, mevcut eğitim sistemini eleştirerek, çağın gerisinde kaldığını belirtti ve video oyunlarının bu eksiklikleri nasıl kapatabileceğini anlattı.

Gürkan, konuyu şu sözlerle ifade etti: "Avrupa'nın böyle bir yanı var. Hanedanlar buradan geliyor. Feodalite de buradan geliyor. Bunu en güzel anlatan oyun Crusader Kings. 3 değil 2. Hakikaten oynasınlar. İleride insanlar bakacak, şaşıracak. Bu üniversitelerde nasıl böyle 19. yüzyıldan kalan eğitim yapmışlar. Elimde olsa -ne yazık ki öğrencilerim çok oynamadığı için yapmıyordum- çocuklara Europa Universalis 4, Crusader Kings falan oynatırım. Onun yerine 19. yüzyıldan kalmış, bir paragrafta, özetle."

EU4 - Development Diary - 21st of September 2021 | Paradox Interactive Forums

Bu iki oyunun, tarihin farklı alanlarındaki konuları çok iyi anlatabildiğini söyleyen Gürkan, "Feodal dünyayı, absolutizmi, teknolojinin hızlı ilerleyememesini, medeniyetler arasındaki dengeleri, kültürün yayılmasıın, bir imparatorluğun ya da bir devletin kurulurken 15, 16. yüzyıllarda yaşadığı şeyleri ya da Crusader Kings 3 özelinde feodal dünyanın nasıl tesadüfi olduğunu, nasıl kişisel olduğunu, nasıl devlet dediğimiz şeyin ayrı bir şey değil de oradaki savaşçı elitlerin bir malı olduğunu bu oyunlardan daha iyi anlatan hiçbir şey yok" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN