Discord'u ücretsiz kullananlar üzülecek! Artık böyle olacak: Dosya gönderiminde yeni güncelleme

Discord'u ücretsiz kullananlar üzülecek! Artık böyle olacak: Dosya gönderiminde yeni güncelleme

Ücretsiz olarak Discord kullananlara kötü haber! Artık dosya gönderimi böyle olacak! Dosya yükleme boyutu düşürüldü...

Popüler mesajlaşma platformu Discord, kullanıcıları ücretli Nitro üyeliğine teşvik etmek amacıyla ücretsiz sunduğu bazı özelliklerde kısıtlamalar yapmaya devam ediyor. Son olarak, ücretsiz kullanıcılar için dosya yükleme limitinde bir düşüş gerçekleştirildi. Bu yeni düzenlemeye göre, Nitro üyeliği olmayan kullanıcılar artık en fazla 10 MB boyutunda dosya yükleyebilecek.

DISCORD'DA DOSYA GÖNDERİM BOYUTU 25 MB'DAN 10 MB'A DÜŞÜRÜLDÜ

Discord, dosya yükleme sınırını düşürerek kullanıcıları şaşırtan bir güncelleme yaptı. Geçtiğimiz Nisan ayında, platform ücretsiz kullanıcılar için dosya yükleme limitini 8 MB’tan 25 MB’a yükseltmişti. Ancak birkaç gün önce bu sınır tekrar düşürülerek 10 MB’a indirildi.

Şirket, bu değişikliğin depolama altyapısının daha verimli yönetilmesi ve maliyetlerin kontrol altında tutulması amacıyla yapıldığını açıkladı. Bununla birlikte, birçok kullanıcı bu adımın asıl amacının, kullanıcıları ücretli Nitro aboneliğine yönlendirmek olduğunu düşünüyor.

Her alanda kendini gösteren reklamlar şimdi de Discord'a geliyor!

Discord, her gün platforma yüklenen milyarlarca dosyanın depolama maliyetlerinin kontrol altına alınmasını zorlaştırdığını belirtiyor. Bu sebeple, dosya yükleme sınırlarını yönetilebilir seviyede tutmanın önemine vurgu yapıyor. Nitro üyeliği ile bu limitin 500 MB’a kadar çıkarılabileceği hatırlatılarak, kullanıcıların daha yüksek yükleme kapasitelerine erişmek için Nitro Basic veya Nitro üyeliklerini tercih edebileceği belirtildi.

Şirketin açıklamasında, “Diğer platformların aksine, dosyalarınızı ihtiyaç duyduğunuz sürece saklıyoruz, bu nedenle depolama alanımızı sürdürülebilir bir şekilde yönetmemiz çok önemli. Daha fazla yükleme kapasitesine ihtiyacınız varsa, Nitro Basic 50 MB’lık sınır sunar ve Nitro size 500 MB’a kadar verir” ifadelerine yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN