Kadınlar çalışıp üretiyor, onlar ihraç ediyor! Hollanda havada kapıyor: ‘Geçen yıl 1000 ton olan ihracat bu yıl 1400 tona çıktı’

Kadınlar çalışıp üretiyor, onlar ihraç ediyor! Hollanda havada kapıyor: ‘Geçen yıl 1000 ton olan ihracat bu yıl 1400 tona çıktı’

İnegöl’de sezonun açılmasıyla birlikte çoğunluğu kadınlardan oluşan üretim mesaisi de başladı. Öyle ki orada kadınlar çalışıp üretiyor, onlar ihraç ediyor. Hollanda’nın severek aldığı ürünün geçen yıl 1000 ton olan ihracatının da bu yıl 1400 tona çıkması yüzleri güldürüyor…

İnegöl’ün Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, salça sezonunu açtı ve bu yıl biber salçalarını Hollanda’ya ihraç edecek. Tesislerde çalışanların yüzde 90'ını kadın işçilerin oluşturduğu belirtiliyor. Bu yıl toplamda bin 400 ton biber salçası Hollanda’ya gönderilecek.

KADIN GÜCÜNÜN ARTTIĞI ÜRETİM TESİSİ

Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur, bu yıl domates ve biber salçalarının üretimine başladıklarını duyurdu. Üretim tesislerinde, kadın işçilerin önemli bir rol oynadığını ve bu işçilerin sayısının 80-100 arasında olduğunu belirtti. Ayrıca, tesislerde 10-15 erkek işçinin de görev aldığını ifade etti.

inegolde-kadinlarin-urettigi-salcalar-hollandaya-ihrac-ediliyor-1.jpg

İHRACAT SON YILLARDA ARTIŞTA

Uğur, iç piyasada domates salçalarının sınırlı üretim yaptığını ve markalaşma nedeniyle tüketimin iç piyasada gerçekleştiğini söyledi. Ancak ihracatın son yıllarda arttığını ve bu yıl Hollanda'ya yapılan ihracatın yüzde 20 oranında büyüdüğünü belirtti. Geçen yıl 1000 ton olan ihracat miktarının bu yıl bin 400 tona çıktığını açıkladı.

inegolde-kadinlarin-urettigi-salcalar-hollandaya-ihrac-ediliyor-2.jpg

Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, çiftçiyi koruma ilkesine göre hareket ediyor. Uğur, biber fiyatlarının yükseldiğine dikkat çekerek, kendi çiftçilerinden alım yapacaklarını ve bu süreçte sözleşmeli çiftçiler ile ilişkilerin sürdürüleceğini söyledi. Ayrıca, son dönemdeki doğalgaz ve elektrik zamlarının maliyetleri artırdığını, ancak kooperatifin bu durumu atlatacağını belirtti.

inegolde-kadinlarin-urettigi-salcalar-hollandaya-ihrac-ediliyor-3.jpg

Kooperatifin ihracat gelirinin yaklaşık 1 milyon dolara ulaştığı ifade ediliyor. Ahmet Uğur, ürünlerde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı takdirde bu rakamın korunacağına inandığını ve bu gelirin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti. Uğur, ürünlerin kontrol edildiğini ve sürdürülebilir tarım prensiplerine uygun üretildiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN