Milyonlarca öğrenciyi ve veliyi ilgilendiriyor! Tüm okullar 9 Eylül'de bu dersle başlayacak: Erdoğan talimat verdi

Milyonlarca öğrenciyi ve veliyi ilgilendiriyor! Tüm okullar 9 Eylül'de bu dersle başlayacak: Erdoğan talimat verdi

Okulların açılmasına günler kala milyonlarca öğrenciyi ve veliyi ilgilendiren karar duyuruldu! Tüm okullar 9 Eylül tarihinde bu dersle başlayacak: Erdoğan talimat verdi...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde dikkat çekici bir açıklama yaptı. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuşan Tekin, 9 Eylül Pazartesi günü okullarda derslerin, "Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması ve Bağımsızlık Mücadelesi" başlıklı özel bir dersle başlayacağını duyurdu. Bu adımın, İsrail'in Filistin’e yönelik saldırılarına karşı öğrencilerin farkındalığını artırmayı ve bağımsızlık kavramına dair bilinç kazandırmayı amaçladığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi’nde konuşan Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eğitime verdiği destekten ötürü şükranlarını sundu.

MÜFREDATTA BİR İLK

egitim.jpg

Tekin, "Yaklaşık 1 yıldır dünya kamuoyunun gözleri önünde süren İsrail zulmüne karşı, öğrencilerimizin bu meseleye olan farkındalığını artırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, eğitim-öğretim yılının ilk gününde okullarımızda 'Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması ve Bağımsızlık Mücadelesi' konulu bir açılış dersi yapılmasını talimatlandırdık" diye konuştu.

Bu dersle öğrencilerin, Filistinli kardeşleriyle dayanışma ruhunu güçlendireceklerini ve vatan savunması ile bağımsızlık kavramlarının önemine dair daha derin bir bilinç geliştireceklerini vurgulayan Tekin, eğitim yoluyla bu önemli değerlere sahip çıkılmasının önemine dikkat çekti.

9 Eylül'de başlayacak olan derslerin, bu anlamlı dersle açılacak olması, yeni eğitim-öğretim yılının en dikkat çeken uygulamalarından biri ve eğitim tarihinde bir ilk olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN