Epic Games ve Steam arasında sular kızıştı! Epic Games CEO'sundan, Steam'in kurucusu Gabe Newell'a hakaret: "Pislikler"

Epic Games ve Steam arasında sular kızıştı! Epic Games CEO'sundan, Steam'in kurucusu Gabe Newell'a hakaret: "Pislikler"

Epic Games ve Steam arasında gergingik yaratan e-posta krizi! Epic Games CEO'su Tim Sweeney, Steam ve Valve'ın kurucusu Gabe Newell'a e-posta yoluyor hakaret etti! E-posta ile gönderdiği mesajda ise "Pislikler" ifadesi kullandı...

Epic Games CEO'su Tim Sweeney'nin Valve ve Steam patronu Gabe Newell'a yönelik eleştirel e-postaları, Valve ile Wolfire Games arasındaki devam eden bir davada gün yüzüne çıktı. Belgeler, Steam'in oyunlardan aldığı komisyonu sorgulayan Sweeney'nin, Valve'ın üst düzey yetkililerine gönderdiği mesajları içeriyor.

Dava, bağımsız oyun stüdyosu Wolfire Games tarafından açıldı ve Valve'ın Steam platformunun PC oyun endüstrisinde hakimiyetini kullanarak fiyatları kontrol ettiğini iddia etti. Epic Games'in patronu Tim Sweeney, Steam'in yüzde 30'luk platform ücretlerinin ekonomik açıdan haklı görülemeyeceğini belirtmiş ve Valve'ın bu konudaki politikasını eleştirmişti.

TIM SWEENEY'DEN HAKARET İÇEREN E-POSTA

steam-epic-games-1.png

Sweeney'nin Valve yöneticilerine gönderdiği e-postalardan birinde, Valve'ın yüksek gelirli oyunlardan aldığı payı azaltması ve Apple'a karşı artan öfkesi öne çıkıyor. Ancak Sweeney'nin ifadeleri, Valve yöneticilerinden Erik Johnson'a yönelik sert eleştiriler içeriyor. Sweeney, e-postada Valve'ın küçük geliştiriciler için ayrıcalıklı şartlar belirlediğini ima ederek şunları söyledi:

"Şu anda siz “pislikler” dünyaya güçlü ve kudretli olanların özel şartlara sahip olduğunu, %30'un ise küçük insanlar için olduğunu söylüyorsunuz. Apple tekelini ve %30'luk kesintisini büyük yayıncılarla kapalı kapılar ardından anlaşmalar yaparak korumaya çalışırsa hepimizi uzun süreli bir savaş bekliyor. Neden TÜM geliştiricilere daha iyi bir anlaşma vermiyorsunuz? Apple'ı modellerinin artık tamamen savunulamaz olduğuna çabucak ikna etmenin daha iyi bir yolu var mı?"

Gabe Newell'ın bu e-postayı nasıl karşıladığı bilinmiyor ancak Valve COO'su Scott Lynch'in, Sweeney'nin eleştirilerine "You mad bro?" (Çok mu kızdın?) şeklinde cevap verdiği yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN