Dünyaca ünlü oyun platformu Steam, Türkiye'nin en hızlı internetini açıkladı! Listenin başında ne Turkcell, ne Turk Telekom var

Dünyaca ünlü oyun platformu Steam, Türkiye'nin en hızlı internetini açıkladı! Listenin başında ne Turkcell, ne Turk Telekom var

Dünyaca ünlü oyun platformu Steam, Türkiye'nin en hızlı internet sağlayıcısını açıkladı! Listenin başında ise ne Turkcell var, ne Turk Telekom var! İşte en hızlı internet sağlayıcısı...

Ülkemizdeki çevrim içi şikayet platformlarında internet hizmetleriyle ilgili gelen şikayetlerin sayısının oldukça yüksek olduğu gözlemlenmektedir. Bu durum, Türkiye'nin internet hizmetleri konusunda dünya genelindeki seviyeye henüz ulaşamadığını göstermektedir. Ancak, internet sağlayıcıları sürekli olarak altyapı yatırımları yaptıklarını ve hizmet kalitesini artırmaya çalıştıklarını belirtiyor. Ancak, internet hızlarının durumu nasıl?

TÜRKİYE'DE ORTALAMA İNTERNET HIZI 33.3 MBPS

İnternet ucuzlayacak | Ekonomi Haberleri

Steam tarafından yapılan açıklamalara göre, Türkiye'de ortalama indirme hızı 33.3 Mbps seviyesindedir. Son yedi ayda ise toplamda 16.2 PB (Petabayt) boyutunda dosya indirildiği görülmektedir, ki bu da 16 milyon 200 bin GB'a tekabül ediyor.

TÜRKİYE'NİN EN HIZLI İNTERNET SAĞLAYICILARI

İnternet ücretsiz olur mu? - Teknoloji Haberleri

Peki, Türkiye'de en hızlı sabit internet hizmeti sunan sağlayıcılar hangileri? Steam verilerine göre, TurkNet ortalama 63.5 Mbps ile en hızlı interneti sunan firma sıralamasında. Onu 39.1 Mbps ile Turksat ve 36.1 Mbps ile Netspeed İnternet A.Ş. takip ediyor.

Dördüncü sırada ise 35.4 Mbps ile Turkcell Superonline, sıralamanın devamında ise 33 Mbps ile Millenicom, 28.6 Mbps ile Vodafone Türkiye ve 27.4 Mbps ile Türk Telekom yer alıyor. Son sırada ise 16.9 Mbps ile Turkcell bulunuyor.

Bu verilere göre, Türkiye'deki en hızlı internet sağlayıcıları şu şekilde sıralanıyor:

  1. TurkNet: 63.5 Mbps
  2. Turksat: 39.1 Mbps
  3. Netspeed İnternet A.Ş.: 36.1 Mbps
  4. Turkcell Superonline: 35.4 Mbps
  5. Millenicom Türkiye: 33.0 Mbps
  6. Vodafone Türkiye: 28.6 Mbps
  7. Türk Telekom: 27.4 Mbps
  8. Vodafone Net İletişim Hizmetleri: 26.3 Mbps
  9. Andromeda TV Dijital Platform İşletmeciliği A.Ş.: 18.7 Mbps
  10. Turkcell: 16.9 Mbps

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN