Suud uçakları Yemen'de yine düğün evini bombaladı: 15 ölü, 28 yaralı

Suud uçakları Yemen'de yine düğün evini bombaladı: 
15 ölü, 28 yaralı

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'in Zamar kentinde bir düğün evine yönelik düzenlediği hava saldırısında 15 sivil hayatını kaybetti. Taiz'de ise Husiler ve Mansur Hadi yanlısı güçler arasında çıkan çatışmalarda ise 29 kişi öldü.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen'in Zamar kentine bağlı Sanaban beldesinde bir düğün evine düzenlediği hava saldırısında 15 sivilin öldüğü bildirildi.

Kaynakların bazıları, hedef alınan yerin Sanaban beldesinde bulunan bir tepedeki eğitim kampı olduğunu ve saldırıda kampın yakınındaki bir evin zarar gördüğünü ifade ederken, diğerleri ise bölgede hiçbir askeri hedef bulunmadığını savundu.

AFP ajansına konuşan görgü tanıkları ise bombalamanın uçaklar tarafından gerçekleştiğini belirtti. Şehirdeki hastane kaynakları 15 ölü, 38 yaralı olduğunu bildirdi.

Üç çiftin toplu düğün yaptığı bir ev hedef alındı

Bölge sakinlerinden Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şimdiye kadar elde edilen tüm bilgilerin, koalisyon güçlerinin saldırısında 3 çiftin toplu düğününün yapıldığı bir evin hedef alındığını ve bir füzenin 3 damadın eve girdiği sırada düştüğünü gösterdiğini söyledi.

15-10/08/_85966718_yemensanban4641015.png
Saldırı, Sanaban'da gerçekleşti.

İlk verilere göre olayda 11 kadının daha yaşamını yitirdiğini ifade eden yetkili, kadınların cesetlerinin hastaneye ulaşmamasının nedeninin bölgedeki halkın ölen kadınları hastaneye götürmemeleri olduğunu belirtti.

Olayla ilgili Yemen hükümetinden ve koalisyon güçlerinden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Taiz'de şiddetli çatışmalar

Öte yandan Yemen'in Taiz kentinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) ile Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) arasında çıkan çatışmalarda, 6'sı HDG'den, 23'ü Husilerden olmak üzere 29 kişinin hayatını kaybettiği, 23 kişinin yaralandığı bildirildi.

HDG'den kaynaklar, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, Taiz'kentinin doğusundaki Maviye ilçesinin Es-Suveyda bölgesinde HDG ile Husiler arasında çatışmaların çıktığını kaydetti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, mart ayında, ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı. Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar çeşitli kentlerde sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN