BM'den Suudi Arabistan'ın düğün evini bombalamasına soruşturma çağrısı

BM'den Suudi Arabistan'ın düğün evini bombalamasına soruşturma çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM), Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen'in Zamar kentine bağlı Sanaban beldesine düzenlediği hava saldırısında isabet aldığı iddia edilen düğün törenindeki sivil kayıplar hakkında soruşturma açılması çağrısı yaptı.

BM İnsani İşler ve Acil Yardımlar koordinatörü Stephen O'Brien, 15 kişinin hayatını kaybettiği olayın koalisyonun operasyon merkezi Riyad yönetimi tarafından incelenmesini talep etti.

O'Brien,''Konu ile alakalı koalisyon güçlerinden acil bir şekilde şeffaf, tarafsız ve hızlı bir soruşturma yürütmesini bekliyoruz'' dedi. Soruşturma ile olayın gerçekleşmesindeki gerekçelerin kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini belirten O'Brien, daha önce operasyonlar sırasında yaşanan diğer sivil kayıplarını da hatırlattı.

Yemen'de sivil kayıp sayısı çok büyük

Mart ayından beri 4 bin 500 sivilin hava operasyonlarında hayatını kaybettiğine dikkati çeken O'Brein, ''Bu rakam, benzer krizlerin yaşandığı ülkelerde aynı zaman diliminde hayatını kaybeden siviller bakımından dünyadaki en büyük kayıptır'' ifadesini kullandı.

AA muhabirinin bölge sakinlerinden elde ettiği bilgilerde ise koalisyon güçlerinin saldırısında üç çiftin toplu düğününün yapıldığı bir evin isabet aldığı ve bir füzenin üç damadın tören alanına girdiği sırada düştüğü belirtilmişti.

Koalisyon uçakları daha önce de Taiz kentinde bir düğün törenini bombalamış ve 131 kişi hayatını kaybetmişti.

SANA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN