Orhan Ayhan 61 yıllık kariyeriyle Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi

Orhan Ayhan 61 yıllık kariyeriyle Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi

Spor spikeri Orhan Ayhan, 61 yıl 275 günlük kariyeriyle, "en uzun kariyere sahip erkek spor spikeri" unvanını alarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

Duayen spor spikeri Orhan Ayhan’ın, 61 yıl 275 gün ile en uzun kariyere sahip erkek spor spikeri unvanını elde ettiği ve bu unvanla Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazandığı belirtildi.

8 BİNİN ÜZERİNDE MAÇ ANLATTI

Mesleğe 1957 yılında yazılı medyada spor muhabirliği ve yazarlığı ile başlayan Orhan Ayhan, özellikle boks dünyasına yoğunlaştı ve bugüne kadar yüzlerce boks müsabakası anlattı. Ayhan, TRT bünyesinde birçok futbol maçını da radyodan dinleyicilere aktardı. Kariyerinde efsane boksörler Muhammed Ali’nin ve Mike Tyson’ın bütün maçlarını anlatan Orhan Ayhan, dünyaca ünlü futbolcu Pele’nin jübilesinde yer alan tek Türk gazeteci oldu. Duayen isim, şu ana kadar 8 bin 500’ün üzerinde futbol ve boks maçı anlattı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyesi ve Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin kurucu üyesi olan Orhan Ayhan, Türkiye Boks Federasyonu yönetim kurulu üyesi olarak da görev aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN