İnsanlık 10 yıl daha gençleşti: Belki de 70 gerçekten yeni 60'tır

İnsanlık 10 yıl daha gençleşti: Belki de 70 gerçekten yeni 60'tır

Bilim insanları, günümüzün 70 yaşındaki bireylerinin fiziksel ve zihinsel açıdan önceki kuşaklara göre 10 yaş daha genç olduğunu keşfetti. Bilim insanları elde ettikleri sonuçları açıklarken, "Belki de 70 gerçekten yeni 60'tır." dedi.

Bilim insanları günümüzün 70 yaşındaki insanlarının fiziksel ve zihinsel açıdan önceki kuşaklara göre daha genç olduklarını keşfetti. Bu durum, yaşlanmaya dair algılarımızı değiştirecek gibi görünüyor.

FİZİKSEL VE ZİHİNSEL SAĞLIK KARŞILAŞTIRILDI

İngiliz Daily Mail'de yayımlanan habere göre, bilim insanları, 60 yaş üstü 14 bin 710 kişiden toplanan verileri analiz ederek günümüzün 70 yaşındaki bireylerinin, önceki nesillere göre daha genç olduğunu ortaya koydu. Araştırma, yürüme hızı, uyku, kavrama kuvveti, işitme ve denge gibi fiziksel sağlığı; hafıza, hatırlama ve psikolojik sağlık gibi zihinsel sağlığı kapsayan verileri içeriyor.

Araştırmacılar, yüksek tansiyon, kalp hastalığı ve diyabet gibi sağlık sorunlarıyla ilgili farkındalığın artmasının, daha iyi sağlık hizmetlerinin ve sağlıklı yaşam tarzlarının bu sonuçlarda etkili olduğunu belirtiyor.

BULAŞICI HASTALIKLAR AZALIYOR

Daha sağlıklı yaşam ve iyileşen çevresel koşulların yanı sıra bulaşıcı hastalıkların azalması, yaşlanmanın gecikmesinde önemli bir rol oynuyor. Bu bulgular, modern tıbbın ve yaşam tarzı değişikliklerinin yaşlanma sürecini nasıl etkilediğini gösteriyor.

'70 GERÇEKTEN YENİ 60'TIR'

Araştırma ekibi, "Sonuçlarımız, günümüzün 70 yaşındaki bireylerinin, önceki nesillerdeki daha genç yetişkinlerle büyük ölçüde eşdeğer işlevselliğe sahip olduğunu gösteriyor. Belki de 70 gerçekten yeni 60'tır." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN