Kilosu 1000 lirayı buluyor! Ordu'da hasat başladı: Demir, Potasyum, kalsiyum kaynağı

Kilosu 1000 lirayı buluyor! Ordu'da hasat başladı: Demir, Potasyum, kalsiyum kaynağı

Ordu'da bol miktarda bulunuyor hasat sonrası işleniyor kilosu 1000 TL'den satışa çıkarılıyor. Ordu'nun bereketli topraklarında hasat süreci hızla başladı. Demir, potasyum ve kalsiyum kaynağı olarak görülüyor, şifası dilden dile dolaşıyor.

Ordu'da dut hasadı hızlı bir şekilde başladı. Toplanan dutları pekmez yapmak için çalışmalar hızla başladı. Üreticiler ürünleri toplamak için örtülerden yardım alırken dökülen ürünler büyük kazanlarda saatlerce kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. Demir, potasyum ve kalsiyum kaynağı olarak görülen dut pekmezlerinin kilosu ise 1000 TL'den satılıyor.

DUT PEKMEZİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Toplanan dut meyvesinin öz suyunun kaynatılması ile birlikte yoğunlaştırılması ile elde edilen doğal bir şurup olan dut pekmez, Anadolu mutfağında yüzyıllardır kullanılıyor. Lezzetli olduğu kadar sağlık açısından da son derece yararlı olan dut pekmezi, içerisinde bulundurduğu demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum gibi minerallerin yanı sıra B ve C vitaminleri, antioksidanları da içerisinde barındırıyor. Demir bakımından zengin olmasının yanı sıra kansızlık sorunu yaşayanlar için de faydalı olan dut pekmezi sindirim sistemi üzerinde de olumlu etkiler sağlamaktadır.

Ordu'nun Yüzyıllık Geleneği: Dut Pekmezi Üretimi - Taka Gazete - Trabzon Haber - Karadeniz Haber

Dut pekmezi antioksidan özellikleri ile birlikte vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücreleri korumaktadır. Yaşlanma gecikti reçetelere sahip olan dut pekmezi bağışıklık sistemini güçlendirirken kış aylarında sıkça tüketiliyor.

Ordulu kadınların dut pekmezi mesaisi başladı - YEREL - Niksar Danişmend Gazetesi

Kurutulan dut meyveleri ise pekmeze benzer özellikleri içerisinde taşımaktadır. Demir, potasyum, kalsiyum gibi mineraller ile A ve C vitaminleri açısından özelliklere sahip olan dut kurusu sindirim sistemi sorunlarına iyi gelirken kemik sağlığını destekleyerek enerji verici özelliği ile bilinir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN