8 saat boyunca eldivenle toplanıyor! Ruslar kıymetini bilse de Türkler gözden kaçırıyor!Meyvesinden dikenine kadar şifa sağlıyor

8 saat boyunca eldivenle toplanıyor! Ruslar kıymetini bilse de Türkler gözden kaçırıyor!Meyvesinden dikenine kadar şifa sağlıyor

Doğada kendi kendine yetişen birçok şifalı bitki bulunurken yaz aylarında bolca bulunan bu ürün köylülerin doğal şifası adıyla anılıyor. Rusların kıymetini fazlasıyla bildiği bu meyve Türkler tarafından gözden kaçırılıyor. 8 saat boyunca eldivenle tek tek toplanıyor meyvesinden dikenine kadar şifa sağlıyor.

Doğanın sunmuş olduğu mucizevi etkiler saymakla bitmiyor. Kendi bir meyve olması nedeniyle toplama işlemi uzun ve zorlu olan karamuk bitkisi Ruslar tarafından fazlasıyla tüketiliyor. Zahmetli bir iş olarak görülse de şifasını duyan toplamaktan vazgeçemiyor. 7-8 saat boyunca toplanan bu meyve hem taze Hem kuru olarak tüketilebilmektedir. Hoşaf yaparken içerisine bir avuç eklemek hem şifasını almanızı sağlayacak hem de hafif tatlı ve ekşimsi bir tat oluşturacak.

DİKENLERİ DE ŞİFA OLUYOR

Yalnızca meyvesi ile şifa olmakla kalmayıp kökleriyle de şifa sağlayan karamuk, yapraklarından dikenine kadar sağlık açısından faydalı kabul edilmektedir. Doğada kendi kendine yetişen karamuk mayhoş tadıyla kaynatılarak tüketilmektedir. Vücutta antikor üretimini destekleyen karamuk çeşitli sağlık sorunlarına da iyi geliyor.

Konya'da kendiliğinden yetişiyor! Toplaması 8 saat sürüyor

KARAMUK BİTKİSİNİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Soğuk algınlığına karşı etkilidir.
  • İltihapları iyileştirir.
  • Şeker hastalarına fayda sağlar.
  • Tansiyonu düşürür.
  • Kalp sağlığını korur.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Enfeksiyon ve bakterileri yok eder.
  • Kandaki alyuvarları olumlu etkilerken Lösemi hastaları tarafından kullanılır.
  • İdrar yolu iltihaplarında etkilidir.
  • Hipertansiyon hastalarında kan basıncını düşürücü ilaçlarla birlikte kullanılır.

KARAMUK BİTKİSİ NASIL TÜKETİLİR?

Karamuk bitkisi kökleri ve gövde kabukları açısından bakıldığında kurutulup çay olarak hazırlanabilmektedir. Meyveler taze ya da kurutulmuş olarak tüketilebileceği gibi tatlılar, şuruplar ve hoşaflar içerisinde de kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra yaprakları çorba ve bulgur pilavına lezzet katmak için de kullanılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN