İsmail Kartal takımını övdü: "3 puan için gelmiştik istediğimizi aldık"

İsmail Kartal takımını övdü: "3 puan için gelmiştik istediğimizi aldık"

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spartak Trnava karşısında 3 puan hedefini gerçekleştirdiklerini belirterek oyuncularını tebrik etti.

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi H grubu ikinci hafta maçında Spartak Trnava'yı deplasmanda 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmayı değerlendiren Kartal, “Rakibin analizini iyi yaptık. İlk dakikadan ilk yarının sonuna kadar oyunu domine eden, pas yapan bizdik. Futbolda topun sizde kalması yeterli değil. 3’üncü bölgede biraz daha üretken olmalıydık. Çok net pozisyonlar üretemedik. Rakip de 2’nci bölgede bizi karşılayarak bizi kalelerine yaklaştırmıyordu. İlk devre bu şekilde bitti. Devre arasında 3’üncü bölgede daha etkili olmamız konusunda oyuncularımızla konuştuk. 60’ıncı dakikada yaptığımız değişikliklerle oyunu tamamen ele aldık, sona goller geldi. Attığımız gollerden sonra çok net pozisyonlara girebilirdik. Rakibin kontradan bir tane net pozisyonu vardı. Bireysel hatadan yediğimiz golle, rakibimiz tekrar iştahlandı ama net pozisyona vermedik. 2 tane daha gol attık, VAR’dan döndü ve ofsayt diye sayılmadı. Sonuç olarak 3 puan için gelmiştik, istediğimizi aldık. Oyuncularımı tebrik ediyorum" diye konuştu.

iso1.jpg

“7-1’LİK BİR SONUÇ NASIL OLDU, ÇOK MERAK EDİYORUM”

Gruptaki diğer maçta Nordsjaelland’ın Ludogorets’i 7-1 mağlup etmesinin kendisini çok şaşırttığını vurgulayan ecrübeli teknik adam, “Benim beklemediğim bir sonuç. Ludogorets, son yıllarda kendi liginde üst üste şampiyon olan bir takım. 7-1’lik bir sonuç nasıl oldu, çok merak ediyorum. Yarın izleyeceğim. Şu anda biz lideriz. Bundan sonra oynayacağımız maçları düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

iso2.jpg

“11 KİŞİ TOPUN KARŞISINDA KALARAK BİZE ALAN BIRAKMADILAR”

63’üncü dakikada yaptıkları 3 değişikliğe kadar Fenerbahçe’nin pozisyon bulmakta zorlanmasının nedenlerini ise İsmail Kartal, “Maçın böyle gideceğini biliyorduk. Fiziksel olarak iyi mücadele ettiler. 11 kişi topun karşısında kalarak bize alan bırakmadılar. Sürekli savunma yaptılar ve üretmekte zorluk yaşadık. Sonradan giren oyuncuların enerjisi ve rakibin de enerjisinin düşmesiyle daha rahat pozisyonlar bulmaya başladık. Bu şekilde maçı lehimize çevirmesini bildik” şeklinde açıkladı.

iso3.jpg


“FUTBOLDA HATALAR OLABİLİR”

Karşılaşmada 2 gol atan Joshua King ve yenilen golde bireysel hata yapan Jayden Oosterwolde’nin performansını değerlendiren Kartal : “King, daha önce de girdiği maçlarda gol attı. Antrenmanlarda da performansını görüyoruz. Kendisine lig maçlarında da süre veriyoruz. Beklediğimiz gibi gollerini attı. Jayden ise hata yaptı. Futbolda hatalar olabilir. ‘Moralini bozma’ dedik. Her gün gelişim içerisinde. Soyunma odasında da yanına gidip ‘Olabilir, üzülme. Her futbolcu hata yapabilir’ dedik. Onu da bu şekilde teselli ettim.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN