Türkiye şokta! Eski Sağlık Bakanı'nın hastanesinin kapısına kilit vuruldu: AK Parti hükümetinde 2 dönem görev yapmıştı

Türkiye şokta! Eski Sağlık Bakanı'nın hastanesinin kapısına kilit vuruldu: AK Parti hükümetinde 2 dönem görev yapmıştı

Türkiye'yi şok eden haber! Eski Sağlık Bakanı'nın hastanesine kilit vuruldu! AK Parti hükümetinde 2 dönem görev yapmıştı...

Yenidoğan çetesi soruşturmasında kritik bir gelişme daha yaşandı. Sağlık Bakanlığı, İstanbul’da bebeklerin ihmali ve usulsüz sağlık uygulamaları nedeniyle ölümlerine yol açan “Yenidoğan Çetesi” soruşturmasında adları geçen hastanelerin kapatılmasına karar verdi. Bu hastanelerden biri, eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun sahibi olduğu Özel Avcılar Hospital.

Haliç Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi - Avcılar Hospital - İstanbul Hastaneleri Adres ve Telefonları

İki dönem Türkiye Sağlık Bakanlığı görevini yürüten Mehmet Müezzinoğlu’nun ismi bu skandalla gündeme gelmesi dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Müezzinoğlu’nun sahibi olduğu hastane, kapatılan 9 hastane arasında yer alıyor. Karar, kamuoyunda şok etkisi yaratırken, soruşturmanın derinleşmesiyle birlikte daha fazla detayın ortaya çıkması bekleniyor.

Mehmet Müezzinoğlu kimdir?- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu oldu

9 HASTANE KAPATILDI

Sağlık Bakanlığı’nın yürüttüğü soruşturma sonucunda, bebeklerin ihmalle ölümüne sebebiyet veren ve usulsüz kazanç sağlayan hastanelerin faaliyetleri durduruldu. Özel Avcılar Hospital dışında kapatılan diğer hastaneler arasında Medilife, TRG Hospitalist ve Silivri Kolan Hastanesi de yer alıyor. Yenidoğan çetesinin işlediği suçlar nedeniyle bu hastaneler, hastalarını başka merkezlere nakletmek zorunda kalacak ve yeni hasta kabul edemeyecek.

YENİDOĞAN ÇETESİ SKANDALI

Yenidoğan Çetesi'nin ses kayıtları ortaya çıktı

İstanbul’da yürütülen geniş kapsamlı soruşturma, bebek hastalarının ihmalle ölümüne sebep olan ve hastaneleri usulsüz kazanç sağlamak amacıyla kullanan bir çetenin varlığını ortaya çıkarmıştı. 47 şüpheli gözaltına alınmış ve bunlardan 22’si tutuklanmıştı. Skandal, Türkiye genelinde büyük yankı uyandırırken, olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılması için çalışmalar sürüyor.

Etkin pişmanlıktan faydalanmak isteyen yenidoğan çetesi üyelerinin itirafları

Sağlık Bakanlığı, bu skandalla ilgili titiz bir soruşturma yürüterek bebek ölümleriyle bağlantılı hastanelerin faaliyetlerine son verdi. Eski bir Sağlık Bakanı'nın sahibi olduğu hastanenin de kapatılması, soruşturmanın boyutunu gözler önüne seriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN