Yenidoğan çetesi soruşturmasında bebeklerin aileleri konuştu: Bunların yaptığı canilik

Yenidoğan çetesi soruşturmasında bebeklerin aileleri konuştu: Bunların yaptığı canilik

İstanbul'da bebeklerin özel hastanelere sevk edilerek ölümlerine neden olduğu iddia edilen "yenidoğan çetesi" skandalına ilişkin aileler konuştu. Umut bebeğin annesi, "Senelerdir eceliyle ölmüş olduğunu sandığım evladım cinayete mi kurban gitti? Benim içimdeki acıyı kim söndürecek? Beni bu düşüncelerden kim arındıracak? Bana bunun cevabını kim verecek?" diyerek isyan etti.

Bebekleri doğumdan sonra anlaştıkları özel hastanelere sevk edip ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden yenidoğan çetesine yönelik soruşturma sürüyor. Çetenin para için anlaştığı özel hastaneler aracılığıyla yeni doğum yapan birçok aileye dehşeti yaşattı, 10 bebeğin yaşamını yitirdiği tespit edilse de bu sayı artabilir. Bebeklerin aileleri ise yaşadıklarını anlattı.

"SENELERDİR ECELİYLE ÖLMÜŞ OLDUĞUNU SANDIĞIM EVLADIM CİNAYETE Mİ KURBAN GİTTİ?"

Umut bebeğin annesi de yenidoğan çetesi yüzünden dehşeti yaşadı.

Umut bebeğin annesi Burcu Gökdeniz, çete elebaşı Fırat Sarı kontrolünde doğum yaptıktan 10 gün sonra çocuğunu kaybetti. Gökdeniz, "2020 senesinde doğumdan sonra Fırat Sarı kontrolünde 10 gün yoğun bakımda yattı oğlum ve 10 günün sonunda ne yazık ki vefat etti yavrum. O zamandan beri hep aklımı kurcalar ihmal var mıydı diye. Ben şimdi ne yapayım. Oğlum Umut’um ihmaller sonucu mu öldü? Senelerdir eceliyle ölmüş olduğunu sandığım evladım cinayete mi kurban gitti? Benim içimdeki acıyı kim söndürecek? Beni bu düşüncelerden kim arındıracak? Bana bunun cevabını kim verecek?" diyerek isyan etti.

AYAZ BEBEK YANLIŞ MÜDAHALEDEN Mİ ÖLDÜ?

Geçen yıl doğum yapan Seniha Karaduman'ın bebeği de sağlık sorunları olduğu iddiasıyla İstanbul'daki özel bir hastaneye sevk edildi. Baba Erhan Karaduman yanlış müdahaleler nedeniyle Ayaz'ın öldüğünden şüpheleniyor.

"BU HABERLER ÇIKANA KADAR KİMİN AKLINA GELEBİLİR Kİ HASTANEDE ÇOCUKLARA KIYILDIĞI"

Erhan Karaduman, "Bu olayların ortaya çıkmasıyla oğlumu kaybettiğim ilk günlere döndüm, her gün oğlumu rüyamda görmeye başladım. Bu haberler çıkana kadar kimin aklına gelebilir ki hastanede çocuklara kıyıldığı." dedi.

Soruşturma kapsamında 19 özel hastane inceleme altında. Şu ana kadar Bağcılar Özel Şafak Hastanesi, Medilife Sağlık Hizmetleri Hastanesi ve Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Özel Reyap Hastanesi'nin faaliyetlerinin durdurulduğu açıklandı.

NE OLMUŞTU?

112 acil çağrı merkezinde, özel hastanelerdeki bazı doktorlar be hemşirelerle anlaşıp bir suç ağı oluşturan yenidoğan çetesinin bebekleri haksız kazanç sağlamak için yoğun bakımda beklettikleri ortaya çıktı.

İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu'daki hastanelerde bakımsızlıktan, yeterli hekim desteğini alamamaktan 10 bebek hayatını kaybetti.

Bu ölümlerden sorumlu tutulan zanlıların telefon görüşmelerinde; ciğer filmleri, kan değerleri analizi ve tedavi yöntemi ile ilgili sayısız hatalı işlemden söz ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN