Oltasını denize attı, köpekbalığı takıldı! Görünce şok oldular, nesli tükenmek üzere

Oltasını denize attı, köpekbalığı takıldı! Görünce şok oldular, nesli tükenmek üzere

Oltasını denize salladı, köpekbalığı takıldı! Görenleri şoke etti, bu türün nesli tükenmek üzere...

İzmir’in Çeşme ilçesi açıklarında düzenlenen “Yakala Bırak Yaşat Sportif Balıkçılık Turnuvası”nda ilginç bir an yaşandı. Turnuvaya katılan balıkçılardan Kaan Adıgüzel, oltasına büyük bir balığın takıldığını fark etti. Yüzeye çıktığında uzun kuyruğu ve cüssesiyle dikkat çeken bu deniz canlısının, nadir görülen sapan köpek balığı olduğu belirlendi.

SAPAN KÖPEK BALIĞI GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI

Balık, uzmanlar tarafından yapılan incelemeler sonrasında, zarar verilmeden doğal yaşam alanına geri bırakıldı. Turnuvanın amacı doğrultusunda, yakalanan balıkların tekrar denize bırakılması sağlanarak deniz ekosistemine zarar verilmesinin önüne geçildi.

İzmir'de yarışmaya katılan balıkçının oltasına köpek balığı takıldı

UZUN KUYRUĞUYLA TANINIYOR

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Erhan Irmak, sapan köpek balığının, özellikle uzun kuyruğuyla bilindiğini vurguladı. Türün boyunun 6 metreye kadar çıkabildiğini belirten Irmak, “Kuyruğunu hem savunma amaçlı hem de avlarını sersemletip yemek için kullanır. Marmara ve Akdeniz'de genelde kıyılara yakın sığ sularda bulunur. İnsanlara karşı tehdit oluşturmayan bu türün geçmiş yıllara göre sayıları oldukça azaldı. Nesli tükenme tehdidi nedeniyle koruma altına alınan bu türün avcılığı ve ticari olarak alınıp satılması yasaktır” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN