Galatasaray'a Almanya'da 2 kez yılın futbolcusu seçilen gol canavarı! 167 gol 128 asist

Galatasaray'a Almanya'da 2 kez yılın futbolcusu seçilen gol canavarı! 167 gol 128 asist

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Mahmut Recevik'in Marco Reus transferini duyurması Sarı Kırmızılı camiada bomba etkisi yarattı. Reus'un daha önce Cesare Prandelli ve Sergen Yalçın'ın çalıştırdığı takımlara gol atması ise ayrıca ilgi uyandırdı.

Süper Lig'de şampiyonluk yarışına devam eden Galatasaray'da Marco Reus sesleri yükselmeye başladı... Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Mahmut Recevik, sosyal medyada Sarı-Kırmızılı taraftarları heyecanlandıracak bir paylaşıma imza attı.

KEREM DEMİRBAY'IN YANINA MARCO REUS GELİYOR

Recevik yaptığı paylaşımda, "Seneye Dayı'nın yanına 'Marco Reis' geliyor." ifadelerini kullandı. Bu paylaşım kısa zamanda Galatasaraylıların ilgisini çekti. Öte yandan İngiliz basınından Football Insider, Türk takımlarının Marco Reus için devrede olduğunu yazmıştı.

reus-galatasaray.jpg

167 GOL 128 ASİST

Şu ana kadar Dortmund ile 415 maça çıkan Alman yıldız, 167 kez ağları havalandırdı ve 128 asiste imza attı. 2009 yılında 1 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Borussia Mönchengladbach takımına giden Reus, 2012'de 17.1 milyon euro'ya Dortmund'a geri döndü. Reus, 2012'den bu yana Borussia Dortmund'da ve sözleşmesi sezon sonunda bitiyor.

İLK MAÇINI TÜRKİYE'YE KARŞI OYNAMIŞTI

Marco Reus, 11 Ağustos 2009 tarihinde 21 yaş altı takımındaki ilk maçına Türkiye karşısında çıktı. 6 Mayıs 2010'da A takıma çağrıldı. 14 Mayıs 2010'da yaptıkları Malta maçı ilk A milli maçı oldu.

marco-reus-galatasaray-transfer.jpg

11 Mayıs 2010'da, Bayer Leverkusen maçındaki sakatlığı yüzünden kadrodan çıkarıldı. Oynadığı ilk A milli maçı ise 7 Ekim 2011'deki Türkiye maçı oldu. 2 kez Almanya'da yılın futbolcusu seçilen Reus kariyerinde tam 5 kupa kaldırdı. 2015-2016 sezonunda tam bir patlama yapan Marco Reus 43 maçta 23 gol 6 asist yapmıştı.

PRANDELLİ VE SERGEN YALÇIN'I ÜZMÜŞTÜ

2014'te Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Dortmund'da forma giyen Reus, Cesare Prandelli'nin çalıştırdığı Sarı Kırmızılılara her iki maçta da gol atmıştı. Ayrıca 2021'de Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'ına karşı yine devler liginde boy gösteren Reus, Signal Iduna Park'ta 5-0 biten karşılaşmada 2 gol bulmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN