Galatasaray yeni savunmacısını İngiltere'de buldu! Aslan'dan tarihi transfer operasyonu: 19 yıl sonra ilk kez...

Galatasaray yeni savunmacısını İngiltere'de buldu! Aslan'dan tarihi transfer operasyonu: 19 yıl sonra ilk kez...

Sağ bek pozisyonuna takviye yapma kararı alan Galatasaray, 8 milyon euroluk savunmacıya kancayı taktı. Aslan, transferde 19 yıl aradan sonra bir ilke imza atmak için kolları sıvadı.

Okan Buruk yönetiminde üst üste ikinci kez Süper Lig şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray, sezonun sona ermesiyle birlikte transfer operasyonuna başladı. Yeni sezonda 25. şampiyonluğuna ulaşmayı ve beşinci yıldızı takmayı hedefleyen Sarı-Kırmızılı ekip, yeni savunmacısını İngiltere'de buldu.

Süper Lig'de tarihi bir sezonu geride bırakarak 102 puanla şampiyonluğa ulaşan Galatasaray, transfer çalışmalarına başladı. Sacha Boey'in takımdan ayrıldığı günden bu yana sağ bek arayışlarına başlayan Sarı-Kırmızılı ekip, gözünü İngiltere'ye dikti.

Fotomaç'ın haberine göre; Aslan, İngiliz ekibi West Ham United ile sözleşmesi sona eren İngiliz savunma oyuncusu Ben Johnson için harekete geçti.

Sarı-Kırmızılı ekibin, İngiliz savunma oyuncusuna 2 milyon euro net maaş 1 milyon euro da imza parası teklif ettiği öne sürüldü. Güncel piyasa değeri 8 milyon euro olan İngiliz savunma oyuncusu geçen sezon görev aldığı 25 karşılaşmada 1 asiste imza attı.

19 YIL SONRA TARİHE GEÇECEK

24 yaşındaki sağ bek oyuncusu, Galatasaray'a transfer olması halinde 1995 yılından bu yana Galatasaray'a transfer olan ilk İngiliz futbolcu olarak Sarı-Kırmızılı ekibin tarihine geçecek. Aslan sol olarak 1995 yılının Temmuz ayında Barry Venison'u kadrosuna katmıştı.

Johnson: It was a game of two halves for me! | West Ham United F.C.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN