Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: UEFA'dan ceza alabiliriz

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: UEFA'dan ceza alabiliriz

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, negatif öz sermaye durumunu düzeltememeleri halinde UEFA'dan ceza alabileceklerini belirtti.

İstanbul'daki Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Galatasaray Kulübü'nün olağanüstü genel kurul toplantısı, kulübün gayrimenkul projeleri ve taşınmazları konusundaki yetki taleplerinin görüşülmesi amacıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, UEFA'nın finansal fair play kuralları gereğince kulübün karşı karşıya olduğu cezai yaptırımlara değindi. Özbek, "UEFA devamlı tepemizde. Negatif öz sermaye durumundayız şu anda. 'Bunu derhal düzelt.' diyorlar bize. Düzeltemezsek büyük bir ihtimal bir cezayla muhatap olacağız" ifadelerini kullanarak, üyeleri kulübün mali durumu hakkında bilgilendirdi.

Başkan Özbek, aynı zamanda 2024 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024) bu akşam A Milli Futbol Takımı'nın Hollanda ile yapacağı çeyrek final maçına da değindi. Özbek, "Bu akşam çok önemli bir maç var. Milli takımımız yarı final için Hollanda ile oynayacak. Galatasaray'ın verdiği katkının orada ne kadar büyük olduğunu hepimiz izliyoruz. İnşallah bu akşam maçı alacaklar" diye konuşarak milli takıma başarı dileklerini iletti.

Florya Konut Projesi hakkında da detaylı bilgiler veren Özbek, ilk planlarının bu projeyi kulüp imkanlarıyla gerçekleştirmek olduğunu belirterek, son iki yılda yaşanan gelişmelerin projeyi etkilediğini ifade etti. Özbek, konut fiyatlarındaki artış ile inşaat maliyetleri arasındaki farkın kapandığını vurguladı. Ayrıca, Bankalar Birliği'ne ödenen faizin yüzde 15'ten yüzde 51'e çıktığını belirten Özbek, "Böylece kulübümüz yılda yaklaşık 35 milyon dolar faiz öder hale geldi" dedi.

Toplantıda söz alan Galatasaray Sportif AŞ'nin eski başkan vekili Erden Timur da Florya konut projesi hakkında görüşlerini dile getirdi. Timur, "Kişisel olarak kendimiz yapmalıyız fikrindeyim" ifadesini kullanarak projenin kulüp tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti. Yetki istenen projeler hakkındaki önergeyi birlikteliği bozmama adına desteklediğini vurgulayan Timur, "Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Timur, konuşmasının sonunda sarı-kırmızılı kulübün yeni yönetiminde yer almayan biri olarak, "Herkese hakkını helal etmesini rica ediyorum" diyerek toplantıdaki katılımcılara veda etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN