İrlanda lideri Robinson: İsrail cezasızlıkla hareket ediyor

İrlanda lideri Robinson: İsrail cezasızlıkla hareket ediyor

İsrail’in Ortadoğu’da terör saçan saldırılarına ilişkin konuşan İrlanda lideri Robinson, İsrail'in bölgede cezasızlıkla hareket ettiğini ifade etti.

İrlanda Radyo Televizyonu (RTE) Radio 1'e konuşan İrlanda Cumhurbaşkanı Mary Robinson, İsrail'in Orta Doğu'da cezasızlıkla hareket ettiğini belirterek, ABD'nin İsrail'e silah sağlamayı durdurması çağrısında bulundu.

Dünyanın İsrail'in tüm kırmızı çizgileri aşmasını ve uluslararası insancıl hukukun korkunç şekilde çiğnenmesini izlediğini söyleyen Robinson, uluslararası alanda, Gazze ve Lübnan'daki insanların hayatının, İsrail'dekilerden çok daha az değerli görüldüğünü dile getirdi.

‘MEŞRU MÜDAFAA İÇİN GEREKLİ OLMAYAN…’

Robinson, İsrail'i itaat etmeye zorlayacak kozun ABD'nin elinde olduğuna işaret ederek, ABD'nin İsrail'e silah sağlamayı durdurması yönündeki çağrılarını yineledi.

Eski Cumhurbaşkanı Robinson, "Silah transferleri, özellikle de meşru müdafaa için gerekli olmayan saldırı silahları, uluslararası insancıl hukukun ihlal edildiği bir bağlamda haklı gösterilemez" ifadesini kullandı.

ABD'nin İsrail'e silah sağlamayı durdurması durumunda, Avrupa'nın da ABD'yi takip edeceğini vurgulayan Robinson, "Şu anda ihtiyaç duyulan da budur çünkü İsrail Gazze'de yaptıklarından bir şekilde sıyrıldı. İsrail bir bedel ödediğini hissetmedi" dedi.

‘TOPYEKUN SAVAŞA NEDEN OLABİLİR’

İsrail'in İran'ın füze saldırılarına karşı misilleme yapma olasılığının gündemde olduğunu anlatan Robinson, "Elbette İran'ın İsrail'e füze göndermesini desteklemiyoruz, ancak ihtiyacımız olan tansiyonu düşürmek ve misilleme saldırılarının topyekun savaşa yol açabileceğini görmek" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN