37 yaşındaki Mertens dünya yıldızlarını sollayarak tarihe geçti! Dünya Mertens'i konuşuyor...

37 yaşındaki Mertens dünya yıldızlarını sollayarak tarihe geçti! Dünya Mertens'i konuşuyor...

Galatasaray'ın 102 puanlık rekor şampiyonluğunda başrol oynayan Mertens, dünya yıldızlarını geride bırakarak futbol tarihine geçen bir başarıya imza attı.

FURKAN UZUN

Okan Buruk liderliğinde üst üste ikinci kez Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşan Galatasaray'da Belçikalı golcü Dries Mertens, şampiyonluğun mimarlarından oldu. 37 yaşındaki Belçikalı golcü, bu sezon ortaya koyduğu performansla dünya yıldızlarını dahi solladı.

102 puanlı şampiyon Galatasaray'ın Belçikalı süper yıldızı Mertens, sarı-kırmızılı ekibin kazandığı 24. şampiyonluğa damga vurdu.

Bu sezon görev aldığı 51 karşılaşmada 12 gol 19 asiste imza atan Belçikalı süper yıldız Transfermarkt'in verisine göre; 2023-2024 sezonunda 'dünyada en çok asist yapan oyuncu' oldu.

19 asiste imza atan Belçikalı süper yıldızı, Lokomotiv Moskova forması altında 18 asiste imza atam Maksim Glushenkov ve Kosta Rika ekibi Herediano forması altında 17 asiste imza atan Elías Aguilar takip etti.

Resim

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN