Zübeyde Hanım Konukevi yenilendi

Zübeyde Hanım Konukevi yenilendi

Yenimahalle Belediyesi tarafından Onkoloji Hastanesi’nde tedavi gören hasta ve hasta yakınları için hizmete açılan ve bugüne kadar 300 binden fazla hasta ve hasta yakınını misafir eden Zübeyde Hanım Konukevi yenilenerek yeniden konuklarını ağırlamaya başladı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Yardımcıları Ferudun Güngör ve Naki Demir’le birlikte 10 yıldır yurt genelinden ve yurtdışından gelen hastalara, otel konforunda ücretsiz olarak hizmet veren konukevinde yapılan yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.

Boya badanadan banyo, tuvaletlerin yenilemesine, zemin fayanslarından elektrik, su tesisatlarına ve bahçe düzenlemesine kadar el değmedik yer kalmayan konukevinde çalışmaların tamamlandığını ve yeniden misafir kabulüne başlandığını duyuran Başkan Yaşar “Burada sadece Türkiye’den değil yurt dışından da tedaviye gelen yurttaşlarımız var. Yenimahalle’nin misafirperverliğini göstermek, yurttaşlarımıza zor günlerinde sıcak yuva olmaktan onur duyuyorum. İnşallah hastane sürecini de atlatıp sağlıkla evlerine dönmeleri en büyük temennimiz. Hepsine acil şifalar diliyorum” dedi.

Arabalarda, banklarda yatıyorlardı

Fethi Yaşar, “Tüm misafirlerimize sağlıklı bir ömür diliyorum. Maalesef kanser hastalığı ile mücadele eden hasta ve yakınları uzun süren bir tedavi süreci nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyorlar. 1963’de Yenimahalle’ye okumak için geldim. 1965’de de ticarete başladım. Tüp bayiliğim vardı. O zaman Onkoloji hastanesine tüp veriyorduk. Gördüklerim karşısında vicdanım sızlıyordu. Hastaneye tedavi olmak için Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen aileler arabaların içerisinde yatıyor, banklarda çimenlerde uzanıyordu. Bugün vatandaşımızı misafir edecek böylesine güzel bir mekanı ilçemize kazandırdığım için onur duyuyorum. 300 binden fazla hasta ve hasta yakınına konaklama hizmeti sunduk. 2014 yılında açmış olduğumuz misafirhanemiz bugün 10 yaşında. Elbette yıllar içinde tesisimizde yıpranmalar oldu ve tadilat ihtiyacı doğdu. Ekiplerimiz gece gündüz çalıştı ve yenileme işlemlerini tamamladı” diye konuştu.

Otel konforunda ücretsiz hizmet

Özevler Mahallesi’nde konumlandırılan 200 kişi kapasiteli Zübeyde Hanım Konukevi; 55 misafir odası, 3 öğün ücretsiz yemek servisinin yapıldığı yemekhane bölümü, TV odası, ütü, çamaşır yıkama ve kurutma odaları, rehberlik birimi, yönetim birimi, mescid ve otopark bölümlerini içerisinde barındırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN