O kentte toplu taşıma yeniliği! Belediye duyurdu, uygulama başladı: Artık herkes gittiği yol kadar ödeme yapacak

O kentte toplu taşıma yeniliği! Belediye duyurdu, uygulama başladı: Artık herkes gittiği yol kadar ödeme yapacak

O ilde toplu taşımada büyük yenilik yapıldı. Özellikle okulların açılmasıyla birlikte birçok ilde toplu taşıma ücretlerine zam uygulanırken, o belediye büyük bir yenilik yaptı. Yapılan yenilikle birlikte toplu taşımada artık herkes gittiği yol kadar ödeme yapacak…

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte toplu taşıma fiyat tarifelerine dair açıklamalar ülke genelinde art arda gelmeye devam ediyor. Bursa, bu kapsamda “gittiğin kadar öde” uygulamasını hayata geçirerek toplu taşımada önemli bir adım attı.

GİTTİĞİN KADAR ÖDE UYGULAMASI NEDİR?

Bursa Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla “gittiğin kadar öde” dönemini başlattı. 17 Eylül tarihinden itibaren geçerli olan bu düzenleme ile yolcular, yaptıkları yolculuk mesafesine göre ücret iadesi alabilecekler.

bursa-toplu-tasimada-gittigin-kadar-ode-donemi.jpg

BursaRay tam ücret tarifesi üzerinden 1-5 durak arasında yolculuk yapan yolculara 5 TL iade edilecekken, 6-11 durak arasında yolculuk yapanlara ise 2 TL iade uygulanacak. 12 durak ve üzeri yolculuklarda ise iade uygulanmayacak. Bu uygulama, Bursa'nın toplu taşıma ücretlerini daha cazip hale getirerek, Bursalıların bütçesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

TOPLU TAŞIMADA EN UCUZ ŞEHİRLERDEN

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’deki 5 büyükşehir arasında en ucuz toplu taşıma ücretleri açısından 4. sırada yer almakta. Öğrenci biniş tarifesi ise 5 TL olarak belirlenmiş durumda. Bu da, öğrencilere yönelik ulaşımda avantaj sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN