Sigortası olanlara ücretsiz oldu! Bel fıtığı, kireçlenme, ağrı, eklem hastalıkları...40 derecede ısıtılıyor, süren şifa buluyor

Sigortası olanlara ücretsiz oldu! Bel fıtığı, kireçlenme, ağrı, eklem hastalıkları...40 derecede ısıtılıyor, süren şifa buluyor

Bu tedavi sigortası olanlara ücretsiz oldu. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulanan tedavi yöntemi; bel fıtığı, kireçlenme, ağrı, eklem hastalıkları gibi rahatsızlıklara şifa olurken, vatandaşlardan da yoğun ilgi görüyor. İşte, 40 derecede ısıtılarak şifa olan o tedavi yöntemi…

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Peloidoterapi (Tıbbi Çamur) Ünitesi ile kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları olan hastalara şifa sunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanan bu tedavi yöntemi, organik ve inorganik açısından zengin tıbbi çamur ile uygulanıyor. Şu ana kadar 3 bin 500 hasta bu tedavi sayesinde fayda gördü.

TIBBİ ÇAMUR TEDAVİSİ NASIL UYGULANIYOR?

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Polikliniği’nden randevu alan hastalar, önce doktor muayenesinden geçiyor. Uygun görülen hastalara ortalama 40 ile 46 derece ısıtılmış tıbbi çamur sürülüyor. Tedavi süreci 20 ile 30 dakika sürüyor ve hastalar 10 ile 15 seans arası bu tedaviyi alıyor.

Dr. Nur Gökçe Aydın, tıbbi çamurun kullanıldığı rahatsızlıklar arasında dejeneratif eklem hastalıkları, bel fıtığı, boyun fıtığı, fibromiyalji ve tendinit gibi birçok kas-iskelet rahatsızlığının yer aldığını belirtiyor. Uygulamalar genellikle bel, boyun ve diz bölgelerine yapılıyor.

tibbi-camur-tedavisi-1.jpg

SGK’NIN DESTEKLEDİĞİ TEDAVİ

Dr. Aydın, "Hastalarımızın Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Polikliniği'ne randevu alarak muayene olmaları gerekiyor. Tedavi için uygun hastalara tedavi kartı hazırlanıyor ve randevu veriliyor. Randevu gününde gelen hastalara rapor çıkarıp tedaviye başlıyoruz. SGK bu tedaviyi karşılıyor," dedi.

tibbi-camur-tedavisi-2.jpg

TIBBİ ÇAMURUN FAYDALARI

Tedavide kullanılan çamur, Afyon Sandıklı bölgesinden temin ediliyor ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmıştır. İçeriğinde humik asit, humin, lignin ve hemiselüloz gibi maddeler bulunduruyor. Dr. Aydın, uygulamanın ağrıda azalma, fiziksel fonksiyonlarda düzelme ve yaşam kalitesinde artış sağladığını ifade ediyor. Ayrıca, tedavi sonrası ağrı kesici ilaç kullanımının da azaldığı gözlemlenmiş.

tibbi-camur-tedavisi-3.jpg

BÖLGE HALKINDAN YOĞUN İLGİ

Karadeniz Bölgesi'nde sık görülen romatizmal hastalıklar ve kas-iskelet rahatsızlıkları nedeniyle, tıbbi çamur tedavisi bölge halkı tarafından yoğun ilgi görüyor. Hastalar, çamur tedavisinin kireçlenme ve kol-bacak ağrılarını geçirdiğini belirterek, kamu hastanesinde böyle bir imkanın sunulmasından memnun olduklarını dile getiriyor.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uygulanan tıbbi çamur tedavisi, hastalara sağladığı faydalarla dikkat çekiyor ve bölgedeki sağlık hizmetlerine önemli bir katkı sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN