Asal Araştırma anket sonuçlarını paylaştı: Erken seçim isteyenlerin sayısı artıyor

Asal Araştırma anket sonuçlarını paylaştı: Erken seçim isteyenlerin sayısı artıyor

ASAL Araştırma'nın 17-27 Ağustos tarihleri arasında yaptığı "Sizce erken genel seçim yapılmalı mıdır?" sorulu anketin sonuçları açıklandı. Buna göre, katılımcıların yüzde 46,6'sı erken seçim yapılmasını desteklerken, yüzde 41,2'si karşı çıktığını belirtti. Erken seçim talebinin ana nedeni olarak ekonomik sorunlar ve hayat pahalılığı öne çıkarken anket, Mayıs 2024’ten bu yana erken seçim isteyenlerin sayısında sürekli bir artış olduğunu gösterdi.

ASAL Araştırma, Ağustos 2024'te gerçekleştirdiği Türkiye Siyasi Gündem Araştırması'nda, seçmenlerin erken genel seçim konusundaki görüşlerini inceledi.

17-27 Ağustos tarihleri arasında 26 ilde, 18 yaş ve üzeri 2 bin kişiyle yapılan ankette, katılımcılara “Sizce erken genel seçim yapılmalı mıdır?” sorusu yöneltildi.

Ankete katılanların %46,6’sı erken seçime gidilmesi gerektiğini belirtirken, %41,2'si buna karşı çıktı. %12,2'lik bir kesim ise fikir beyan etmedi veya soruya cevap vermedi.

Anketin sonuçları, Mayıs 2024’ten bu yana erken seçim isteyenlerin sayısında sürekli bir artış olduğunu gösteriyor. Mayıs ayında erken seçim isteyenlerin oranı yüzde 20.9'du.

Erken seçim talebinin en önemli gerekçesi olarak ekonomik durum ve hayat pahalılığı gösterildi. Katılımcıların yüzde 25,9'u bu sebepler nedeniyle erken seçim yapılması gerektiğini düşünüyor.

Diğer nedenler arasında ise mülteciler ve adaletsizlik (%8,8), işsizlik, ehliyet, liyakat ve yönetimle ilgili sorunlar (%7,0) yer aldı. Ankete katılanların %4,9'u ise farklı sebepler sundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN