Kahvenin bir faydası daha ortaya çıktı! Kaslanmak isteyenlere müjde: Artık bu şekilde içeceksiniz

Kahvenin bir faydası daha ortaya çıktı! Kaslanmak isteyenlere müjde: Artık bu şekilde içeceksiniz

Dedikoduların baş kahramanı kahvenin faydaları da saymakla bitmiyor. Güne başlarken tüketilen bir miktar kahvenin yeni faydaları ortaya çıktı. Sağlığa faydalı olduğu bilinen kahve üzerinde yapılan yeni çalışmalar yeni faydaları da beraberinde getiriyor. Kahve yalnızca enerji vermekle kalmayıp sağlık açısından da pek çok farklı etki sağlamaktadır. İşte kahvenin bilinmeyen faydası…

HİLAL NAS

Güne daha dinç başlamak isteyen birçok kişi kahve tüketmeyi tercih ediyor. Enerji vermesinin yanı sıra faydalı olduğu bilinen kahve üzerinde yapılan yeni araştırmalar yeni detaylar ortaya çıkarıyor. Günde bir fincan kahvenin vücudunuza sağladığı faydaya inanamayacaksınız. İşte kahvenin bilinmeyen faydası…

Kahve, birçok kişi için güne başlamanın vazgeçilmez bir parçası. Ancak yapılan araştırmalar, kahvenin sadece enerji vermekle kalmadığını, sağlığa birçok fayda sağladığını gösteriyor. Beyin, kalp ve sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkileri bilinirken, şimdi kahvenin yeni bir yararı daha ortaya çıktı: Kas kütlesini korumaya yardımcı olması.

30 YAŞ ÜZERİ DİKKAT

Yapılan bir araştırmaya göre, günde en az iki fincan kahve içenler, hiç içmeyenlere kıyasla daha fazla kas kütlesine sahip. ABD'de 8 binden fazla yetişkin üzerinde yapılan bu çalışma, kahve tüketiminin yaşa bağlı kas kaybını yavaşlatabileceğini gösterdi. Özellikle 30 yaş sonrası her 10 yılda bir kas kütlesinde %5 azalma yaşandığı biliniyor. Kahve içenler bu süreci yavaşlatmada avantajlı olabilir.

VÜCUT GELİŞTİRMEDE KAFEİN ETKİSİ! – Korayspor Blog

Araştırmacılara göre kahvenin kasları korumasındaki potansiyel etken, vücudun hücreleri onaran ve yenileyen otofaji sürecini artırması. Ayrıca kahvenin iltihap önleyici özellikleri de kas sağlığı üzerinde önemli rol oynayabilir. İltihap, kasların zayıflamasına neden olduğu için, kahvenin bu etkisi önemli bir fark yaratıyor.

MUTLAKA BU ŞEKİLDE İÇİN

Kahvenin diğer faydaları arasında tip 2 diyabet ve kanser riskini azaltma potansiyeli de bulunuyor. Ancak bu faydalar, şeker ve şurup dolu kahvelerden kaçınıp, sade kahve tercih ettiğinizde geçerli!

Alışveriş yapmadan önce kahve tüketmeyin! - Son Dakika Yaşam Haberleri | Cumhuriyet

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN