Turistler oraya akın ediyor: Bir daha göremeyeceksiniz! Yok olmadan herkes onu görmeye gidiyor

Turistler oraya akın ediyor: Bir daha göremeyeceksiniz! Yok olmadan herkes onu görmeye gidiyor

Turistlerin yeni gözdesi belli oldu. Kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya olan ve turizmin yeni gözdesi olan o yeri bilenler son görme şanslarını değerlendirmeden edemiyor. İşte, yok olmadan önce herkesin akın ettiği yer…

ESMAGÜL KOÇAK

Geçen ay bir Amerikalı turist dünyanın yok olmadan görmek için akın ettiği buz mağarasında hayatını kaybetti. Bu trajik olay, buzullara olan ilginin arttığı bir dönemde meydana geldi. İklim değişikliği nedeniyle eriyen buzullar, tehlike arz ediyor ve uzmanlar bu tür kazaların artabileceği konusunda uyarıyor.

2019’da Alaska’daki Valdez Buzulu’nda üç turistin cesedi bulundu. Buzda oluşan çatlaklar, turistlerin ölümüne sebep oldu. Buzullar eridikçe daha dengesiz hale geliyor ve ölümler kaçınılmaz hale geliyor.

valdez-buzulu.jpg

YOK OLMADAN GÖRMEK İSTİYORLAR

Buzullar, "son şans" turizminin en çok rağbet gören destinasyonlarından biri oldu. İnsanlar yok olmadan önce bu benzersiz doğal güzellikleri görmeye çalışıyor. Uzmanlara göre, 2100 yılına kadar dünya genelindeki buzulların büyük bir kısmı yok olabilir. Ancak bu tür turlar, doğaya zarar veriyor. Turistlerin uçuşları ve karbon ayak izleri, buzulların erimesini hızlandırıyor.

valdez-buzulu-1.jpg

AYNI ZAMANDA TEHLİKELİ BİR GÜZELLİK

Buzulların oluşturduğu manzaralar her ne kadar büyüleyici olsa da, bu bölgelerdeki tehlike giderek artıyor. İzlanda’da geçtiğimiz ay bir buz mağarasının çökmesiyle bir turist hayatını kaybetti. Alaska ve İtalya’da da son yıllarda yaşanan ölümler, buzullara yapılan gezilerin ne kadar riskli olduğunu gösteriyor.

Tur rehberleri ve uzmanlar, güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini savunuyor. Ancak buzulların doğası gereği öngörülemez olduğu ve tehlikelerinin her an artabileceği gerçeği göz ardı edilemez.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN