Otomobillerin çoğu artık ÖTV'siz satılıyor! Büyük sürpriz

Otomobillerin çoğu artık ÖTV'siz satılıyor! Büyük sürpriz

2023 yılı itibarıyla otomotiv satışları ciddi boyutlara ulaştı. Bunun en büyük nedeni araçların birçoğunun ÖTV'siz satışı olarak görülüyor. ÖTV'siz araç haberini duyan vatandaşlar ise yeni otomobil arayışına giriyor.

HİLAL NAS

Geçtiğimiz yılın ağustos ayı itibarıyla otomotiv sektöründe görülen ciddi sayıdaki artış dikkat çekerken ÖTV gelirlerindeki düşüşte en çok tartışılanlar arasında yer alıyor. Resmi verilere bakıldığında ise aynı döneme kıyasla ÖTV gelirlerinde düşüş olduğu görülmektedir. İşte tüm detaylar…

ÖTV GELİRLERİ DÜŞÜŞTE

Ağustos 2023'te otomotiv sektöründe rekor seviyede araç satışı gerçekleşmesine rağmen, hükümetin ÖTV gelirleri düşüş gösterdi. Resmi verilere göre, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla ÖTV gelirleri %20,72 oranında azalarak 37,2 milyar TL’ye geriledi. Bu durumun en büyük sebebi, satılan araçların büyük bir kısmının ÖTV'siz ya da indirimli ÖTV ile satılması olarak gösteriliyor.

Otomobil Piyasasında ÖTV İndirimi Rüzgarı! Hangi Araçların Fiyatı Düştü?

Ağustos ayında tam 20 bin araç ÖTV’siz olarak satıldı. Bununla birlikte, araç satış rakamları önceki yıla göre ciddi artış gösterse de, ÖTV tahsilatındaki bu düşüş dikkat çekti. Bu da, yüksek satışlara rağmen devletin tahsil ettiği vergilerin neden düştüğü sorusunu gündeme getiriyor.

ÖTV'siz araç alma hakkı tamamen kalkıyor! Sadece bu testten geçenlere verilecek: Tüm yardımlar kalkacak

Özellikle kamuya ve engelli bireylere yönelik ÖTV muafiyeti, toplam ÖTV gelirinde belirgin bir azalma yaratıyor. Ancak 1 Kasım 2024 itibariyle ithal edilen kamu araçlarının da ÖTV’ye tabi tutulması, bu düşüşü dengeleme amacı taşıyan önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN