2 ile turuncu 5 ile sarı kod: AFAD'dan 7 il için sağanak uyarısı

2 ile turuncu 5 ile sarı kod: AFAD'dan 7 il için sağanak uyarısı

AFAD, yurt genelinde etkili olan kötü hava koşulları nedeniyle 7 il için sağanak ve su baskını uyarısı yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de yaptığı uyarıda, 2 il için turuncu, 5 il için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı bulunduğunu belirtti. Yağışların özellikle Zonguldak'ta etkili olması beklenirken, il genelinde tüm okulların bugün tatil edildiği açıklandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM)'den gelen son dakika uyarısına göre, 7 ilde sağanak yağış ve su baskını riski bulunuyor. Zonguldak'ta okulların tatil edildiği belirtilirken, vatandaşların dikkatli olması istendi. Değerlendirmelere göre Bartın ve Zonguldak için turuncu, ayrıca Düzce, Sakarya, Bolu, Karabük ve Trabzon için ise sarı kodlu yağış uyarısı verildi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Gece saatlerinden itibaren; Düzce çevreleri ile Sakarya'nın doğu, Bolu ve Karabük'ün kuzey kesimlerinde kuvvetli, Bartın ve Zonguldak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Trabzon il genelinde aralıklarla ve yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

AFAD’ın yaptığı paylaşımda ekiplerin teyakkuzda olduğu belirtilerek, “Turuncu kod uyarısı yapılan illerin Vali ve Kaymakamlarına bilgilendirme SMS’i ile bilgilendirme yapılmıştır. Türkiye Afet Müdahale Planı’nın (TAMP) ilgili tüm gruplarına yeterli sayıda personel ve araç ile teyakkuzda olunması bilgisi verilmiştir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Orta Akdeniz ve Hatay çevreleri, İç Anadolu'nun kuzeybatı ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Bolu ve Kars çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların kuzey ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç ve güney kesimlerde normallerinin 3-5 derece altında seyretmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Bolu ve Kars çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

23 EYLÜL PAZARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

24 EYLÜL SALI GÜNÜ

haritatahmingun5.png

25 EYLÜL ÇARŞAMBA GÜNÜ

haritatahmingun5.png

26 EYLÜL PERŞEMBE GÜNÜ

haritatahmingun4.png

27 EYLÜL CUMA GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN