İstanbul'un korktuğu başına geldi, kabus geri dönüyor! Çok kritik seviyede...Bir damla bile boşa harcamayın

İstanbul'un korktuğu başına geldi, kabus geri dönüyor! Çok kritik seviyede...Bir damla bile boşa harcamayın

İstanbulluların korktuğu başına geldi! Kabus geri dönüyor! Bir damlayı bile boşa harcamayın! Havalar ısındıkça daha kötü bir hal alacak! Çok kritik bir seviyede...

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Şafak Başa, yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte su tüketiminde dikkatli olunması gerektiği konusunda İstanbulluları uyardı. Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, baraj doluluk oranlarının geçen yıla göre daha yüksek olduğunu belirten Başa, artan sıcaklıklarla birlikte su kullanımının hızla arttığını vurguladı.

BARAJ DOLULUK ORANLARI VE SU TÜKETİMİ

6 Eylül 2023 baraj doluluk oranları ne kadar, yüzde kaç? İSKİ istanbul baraj doluluk oranları! - Son Dakika Haberleri İnternet

Başa, "Bugün itibariyle yaz mevsimine girdik. Barajlarımızın doluluk oranı %79,28 seviyesinde. Geçen yıla göre (%48,44) daha iyi bir durumdayız. Ancak sıcaklıkların artmasıyla günlük su tüketimimiz hızla yükseliyor" ifadelerini kullandı.

KURAKLIK TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

İstanbul'da baraj doluluk oranı 14 günde yüzde 8,5 arttı - Türkiye İyi Gazete

Meteoroloji haritasına göre kuraklık eğiliminin sürdüğüne dikkat çeken Başa, "Dün, İstanbul genelinde 3 milyon 385 bin 905 metreküp su tüketildi. Meteoroloji haritasına göre kuraklık eğilimi devam ediyor. Sıkıntısız bir yaz geçirmek için suyu dikkatli kullanmamız gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN