Hatay'ın 'asbest' çığlığı

Hatay'ın 'asbest' çığlığı

6 Şubat felaketinin ardından halk sağlığını tehdit eden asbeste dikkati çeken CHP'li Nermin Yıldırım Kara "Asbest solumak istemiyoruz. Hatay'ın sesini duyan var mı?" diyerek isyan etti. Kara, "Çernobil ve Karadeniz bölgesinde yarattığı etki arasındaki bağlantıyı kurabilenler, benzer bir riskin önlem alınmazsa Hatay için de geçerli olduğundan şüphe duymamalı" diyerek karar vericilere eyleme geçmesi çağrısında bulundu.

6 Şubat felaketinin ardından halk sağlığın tehdit eden 'asbest' uzunca bir süre konuşulmuştu. Konunun uzmanları tehlikeye dikkat çekmiş "Çernobil Faciası’ndan 15 yıl sonra tiroid kanserinde patlama yaşandıysa, bundan 15-20 yıl sonra akciğer zarı kanseri patlaması göreceğiz. Bilimsel kanıtlar bize bunların yaşanacağını gösteriyor" ifadelerini kaydetmişti.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, yaşanan sorunlara dikkat çekmek ve deprem bölgesi eğitim raporunu açıklamak için Eğitim-İş bölgede. Eğitim-İş'e destek için bölgeye giden CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara da burada 'aspest' uyarısı yaparak "Asbest solumak istemiyoruz. Sizlere defalarca; tarım alanlarına, yeraltı su kaynaklarına, yerleşim alanlarına moloz dökmeyin dedik. En basiti solunum yolu hastalıkları olan birçok durumla karşılaşacağız" ifadelerini kaydetti.

KARADENİZ'İN YAŞADIĞINI HATAY DA YAŞAYABİLİR

Kara konuya ilişkin şunları söyledi:

Çernobil ve Karadeniz bölgesinde yarattığı etki arasındaki bağlantıyı kurabilenler, benzer bir riskin önlem alınmazsa Hatay için de geçerli olduğundan şüphe duymamalı.

Hatay, hem halk sağlığı hem de akıl sağlığı açısından belki de şu an en riskli kent durumunda. Bir kent halkı, azala azala, tükene tükene Atatürk’ün “şahsi meselesine” sahip çıkmak için direniyor. Peki bu durum ne kadar sürdürülebilir? Bu fedakârlığın bedeli bu sahipsizlik mi olmalı? Hatay’ın sesini duyan var mı?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN