Bursa'da akılalmaz dolandırıcılık: El falıyla 3 bin 600 dolar çaldı

Bursa'da bir tekstil dükkanından el falı bahanesiyle 3 bin 600 dolar çalındı. Güvenlik kamerasına yansıyan dolandırıcı kadının, kelime oyunlarıyla mağaza sahibinin parasının yerini öğrenip çaldığı belirlendi.

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Vişne Caddesi'nde bulunan bir tekstil dükkanında gerçekleşen dolandırıcılık olayı, esnafı şoke etti. Edinilen bilgiye göre, bir kadın, mağaza sahibinin güvenini kazanarak el falı bahanesiyle parasının yerini öğrendi ve 3 bin 600 doları çaldı.

9642704.jpg

Güvenlik kameralarına yansıyan olay, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerini harekete geçirdi.

9642705.jpg

EL FALIYLA PARANIN YERİNİ SÖYLETTİ

Dolandırıcı kadın, tekstil dükkanına girerek, dükkan sahibine el falı bakmayı teklif etti. Bu sırada, mağaza sahibinin dikkatini dağıtarak, paranın yerini öğrendi. Uygun bir anı kollayarak 3 bin 600 doları çalan kadın, hızla mağazadan ayrıldı. Güvenlik kameraları, kadının tüm hareketlerini kaydetti.

9642706.jpg

'İNTERNET BANKACILIĞINA BİLE GİRMEYE ÇALIŞMIŞ'

Sanayide esnaf olan Talip Çetin, dolandırıcı kadının birkaç defa daha sanayi bölgesine geldiğini belirterek, "Dün aracımı tamire getirdiğimde kapalı bir kadın yanımıza yaklaşarak fal bakmayı teklif etti. Fal baktığı sırada, iş yerinde veya araçta yüklü miktarda para olduğunu söyleyerek insanları ikna ediyor. Bir arkadaşım sosyal medya üzerinden bana bir video gönderdiğinde, dolandırıcı kadını tanıdım. Bu kadın, bir tekstil dükkanından 3 bin 600 dolar çalmış. Birkaç defa gelmişti zaten. Telefonumu aldı, birini aradı ve sonra numarayı sildi. Telefonu elime aldığımda internet bankacılığına bile girmeye çalışmış. Neyse ki, şifreyi bilmediği için paralarımı alamadı. Kadının ikna kabiliyeti çok yüksek. Parası çalınan arkadaşımıza da geçmiş olsun." dedi.

9642708.jpg

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olayın ardından, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcı kadını yakalamak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Güvenlik kameralarından elde edilen görüntüler ve mağdurların ifadeleri doğrultusunda, dolandırıcı kadının kimliğinin tespit edilmesi ve yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN