Teknolojiye ayak diriyor, hepsini taş değirmende öğütüyor! Geleneksel lezzet, geleneksel üretim: ‘Müşteriler doğal istiyor’

Teknolojiye ayak diriyor, hepsini taş değirmende öğütüyor! Geleneksel lezzet, geleneksel üretim: ‘Müşteriler doğal istiyor’

Çankırı ile bütünleşen meşhur kaya tuzunu yıllardır teknolojiye ayak direyerek üreten İlyas Ak, eski usul hepsini taş değirmende öğütüyor. Geleneksel lezzeti geleneksel yöntemlerle üretmenin mutluluğunu yaşayan Ak, müşterilerin de doğal üretimden memnun olduğunu belirtiyor…

Çankırı’da kaya tuzu imalatı ve satışı yapan İlyas Ak, bölgedeki mağaralardan çıkarılan kristal kaya tuzunu geleneksel yöntemlerle öğüterek doğal tuz severlere sunuyor. Kendi yaptığı taş değirmende, teknolojiye meydan okuyarak tuzun mineral değerlerini korumayı hedefliyor.

GELENEKSEL TAŞ DEĞİRMEN İLE TUZ ÖĞÜTÜYOR

İlyas Ak, kaya tuzunu metal ile temas ettirmeden ve mineralleri kaybetmeden öğüttüğünü vurguluyor. "Çankırı'nın meşhur kristal tuzlarını eski usul taş değirmende hiçbir mineral kaybına sebebiyet vermeden öğütüyoruz," diyor. Modern makinelerin tuzun içindeki mineralleri çekmesi ve metal parçacıklarının karışma riski, Ak'ın geleneksel yöntemi tercih etmesinin başlıca nedenleri arasında.

cankirida-eski-yontemle-kaya-tuzu-oguten-ilyas-ak-1.jpg

“MÜŞTERİLERİMİZ DOĞAL ÜRÜNLER İSTİYORLAR”

İlyas Ak, taş değirmen kullanarak tuzun doğallığını korumayı önemsediğini ifade ediyor: "Müşterilerimiz doğal ürünler istiyorlar. Taş değirmende öğütüldüğü için de daha çok seviniyorlar, çok memnunlar." Bu yöntemin sağlık açısından da faydalı olduğunu belirten Ak, "Tansiyon hastalıkları, kalp rahatsızlıkları gibi hastalıklara da şifa oluyor" diye ekliyor.

cankirida-eski-yontemle-kaya-tuzu-oguten-ilyas-ak-2.jpg

TEKNOLOJİYE MEYDAN OKUYOR

Ak, ticaret hayatı boyunca taş değirmende öğütmeye devam edeceğini belirtiyor. "Burada teknolojiye ayak uydurmadan eski usul taş değirmende öğüterek insanların hayatına eski bir güzellik katıyoruz," diyor. Taş değirmende yapılan öğütme işleminin ayarlarının doğru yapıldığında, iki taşın birbirine değmeden sağlıklı bir şekilde işlev gördüğünü belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN