Sağlıklı bir yaz için uzmanından altın değerinde öneriler: Takviye gıdalar tatil sonrası rutine dönüşü destekler

Sağlıklı bir yaz için uzmanından altın değerinde öneriler: Takviye gıdalar tatil sonrası rutine dönüşü destekler

Yaz aylarının dinlenme ve yenilenme fırsatı sunduğunu belirten Orzaks İlaç Medikal Müdürü Dr. Feyza Özdemir, bu dönemde vücudun ihtiyaçlarını doğru tespit ederek kışa hazırlık yapmanın önemine vurgu yaptı. D vitamini, magnezyum ve antioksidan takviyelerinin yaz aylarında vücudun normal fonksiyonlarını desteklediğini ifade eden Dr. Özdemir, tatil sonrası dönemde de probiyotikler ve resveratrol gibi takviyelerin vücudu toparlamada yardımcı olduğunu söyledi.

Bol güneşli yaz tatilinin ardından kışa hazırlık yapmanın önemine dikkat çeken Orzaks İlaç Medikal Müdürü Dr. Feyza Özdemir, yaz mevsiminin hem vücudumuzu yenilemek hem de kışa hazırlamak için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Yaz aylarında fiziksel aktivite artışı ve güneşe fazla maruz kalma gibi durumların rutinlerimizi değiştirdiğini belirten Dr. Özdemir, vücudumuzun ihtiyaçlarını doğru tespit ederek önlem almanın büyük yararlar sağladığını ifade etti.

YAZ AYLARINDA KRİTİK BESİN TAKVİYELERİ

Yaz döneminde değişen koşullarla birlikte artan ihtiyaçların karşılanmasında gıda takviyelerinin rolünün yadsınamaz olduğunu belirten Özdemir, "Özellikle D vitamini, magnezyum ve antioksidanlar gibi kritik besin takviyelerinin yaz aylarında alınmasının, vücudun normal fonksiyonlarının desteklenmesine yardımı büyüktür.” dedi.

5465465.jpg

Güneş ışığına maruziyetle D vitamininin ciltte doğal olarak sentezlendiğini belirten Dr. Özdemir, güneşten kaçınan, koruyucu giysiler giyen veya yoğun güneş koruyucu ürünler kullanan kişilerde D vitamini eksikliğinin görülebileceğini vurguladı.

TATİL SONRASI VÜCUDU TOPARLAMAK İÇİN ÖNERİLER

Tatil sonrası dönemde vücudun toparlanması ve yenilenmesi için bazı takviyelerin destekleyici rolüne değinen Dr. Özdemir, "Probiyotikler, tatil sırasında değişen beslenme alışkanlıkları ve seyahat stresinin sindirim sistemi üzerindeki olumsuz etkilerini dengelemeye yardımcı olur. Yapılan çalışmalar, probiyotiklerin bağırsakların normal fonksiyonunu desteklediğini göstermektedir." dedi.

Dr. Özdemir, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Resveratrol, güçlü antioksidan özellikleri ile bilinen bir polifenoldür ve yaz aylarında takviye olarak kullanılması sağlık açısından çeşitli faydalar sunabilir. Antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin neden olduğu oksidatif strese karşı korur ve bu, özellikle yaz aylarında güneş ışınlarına maruz kalma nedeniyle daha da önem kazanır. Ultraviyole (UV) ışınları, ciltte oksidatif hasara yol açarak erken yaşlanma belirtileri ve cilt kanseri riskini artırabilir. Resveratrol, bu zararlı etkilerin azalmasına yardımcı olabilir. Ayrıca resveratrolün anti-inflamatuar özellikleri, güneş yanığı sonrası ciltteki iltihaplanmayı hafifletme özelliğine sahiptir. Sonuç olarak, yaz ayları ve tatil döneminde bilinçli takviye kullanımı hem vücudun normal fonksiyonlarının desteklenmesine hem de tatilin tadını doyasıya çıkarmaya yardımcı olacaktır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN