Bakan Tunç: Yargıya yönelik yapılan tehditler kabul edilemez

Bakan Tunç: Yargıya yönelik yapılan tehditler kabul edilemez

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, basın mensuplarına Engin Polat’ın tahliyesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Tunç, "Yargıya yönelik yapılan tehditler kabul edilemez. Yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına güvenmek zorundayız” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Engin Polat’ın tahliyesiyle ilgili Cumhuriyet savcılığının itirazda bulunduğunu belirterek, “Dosyaya bakan hakimler, yargı sürecinde en doğru kararı verecektir. Dışarıdan dosyadaki delilleri değerlendirme imkanımız yok, bu yüzden yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına güvenmek zorundayız” dedi.

YARGI GÖREVİNİ DAHA DİKKATLİ ÜSTLENMELİ

Bakan Tunç, yargının kararlarını bağımsız ve tarafsız bir şekilde vermesi gerektiğini vurguladı. Tunç, “Yargı görevini yerine getirmesi için sorumlu kişilerin daha dikkatli ve sorumlu davranması gerekmektedir,” şeklinde konuştu. Toplum vicdanını rahatlatacak bir karar alınacağına inandığını ifade etti.

"YARGIYA YÖNELİK TEHDİTLER KABUL EDİLEMEZ"

Tunç, Özgür Özel’in yargıya yönelik açıklamalarına da değindi. “Yargıya yönelik yapılan tehditler kabul edilemez. Yargının bağımsızlığına destek olunması ve sorumlu davranılması gerekir,” diyen Bakan Tunç, eski Türkiye manzaraları olarak nitelendirdiği bu tür yaklaşımların, yargı üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN