İki şehre akın var! Kilo fiyatını duyan sepetini torbasını alıp koştu: Bedava toplayıp 150 liradan satıyorlar

İki şehre akın var! Kilo fiyatını duyan sepetini torbasını alıp koştu: Bedava toplayıp 150 liradan satıyorlar

Kilosunun fiyatını duyanlar sepetini, torbasını aldı; o iki şehre akın etti! Bedavaya topluyorlar, 150 liradan satıyorlar...

Kırklareli ve Tekirdağ çevresinde etkili olan yağışlar, ormanlık alanlarda mantar bolluğuna neden oldu. Özellikle Bolet mantarı başta olmak üzere çeşitli mantar türlerini toplamak isteyen vatandaşlar, Saray-Kıyıköy yolu üzerindeki ormanlık bölgelere adeta akın etti. Yağışların ardından doğaya çıkan bölge halkı, topladıkları mantarları satarak gelir elde ediyor.

MANTAR TOPLAMA SEZONU YOĞUN GEÇİYOR

Mantar bol olunca yol kenarları araçlarla doldu

Ormanda toplanan mantarların kilosu, kalitesine göre değişen fiyatlarla alıcı buluyor. Birinci kalite mantarlar, kilo başına 150 TL’den satılırken, ikinci kalite mantarlar ise 50 TL’den alıcı buluyor. Vatandaşlar, topladıkları mantarları ormanın belirli noktalarında konuşlanan mantar alıcılarına satarak kazanç sağlıyor.

Mantar alıcıları, bölgede etkili olan yağmur yağışlarının devam etmesi halinde, mantar toplama sezonunun daha uzun süreceğini öngörüyor. Özellikle sonbahar yağışlarının yoğun olduğu dönemlerde, mantar toplayan vatandaşlar için verimli bir sezonun kapıda olduğu ifade edildi.

Mantar bol olunca yol kenarları araçlarla doldu​​​​​​​

Kırklareli ve Tekirdağ çevresindeki ormanlar, mantar arayışında olanların uğrak noktası haline gelirken, bölgedeki mantar bolluğunun yağışlarla birlikte artış göstermesi bekleniyor. Özellikle Bolet mantarı ve diğer mantar türlerine olan talep, sezon boyunca devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN