Bu saat aralığında uyuyanlar daha zeki oluyor! Meğer uyku saatleri, beyni doğrudan etkiliyormuş

Bu saat aralığında uyuyanlar daha zeki oluyor! Meğer uyku saatleri, beyni doğrudan etkiliyormuş

İnsan zekasının uyku ile bağlantısı olduğu ortaya çıktı. Siz de bu saat aralıklarında uyuyorsanız süper zekaya sahipsiniz anlamına geliyor. İşte, beyni etkileyen uyku saatleri...

ABD'de yapılan araştırmada, uyku saatleri ile zeka arasında bir bağlantı olduğu tespit edildi. Araştırmada, zeki bireylerin genellikle gece saatlerinde daha aktif olduğu gözlemlendi. Bu durum, zeka düzeyi ile uyku alışkanlıkları arasında potansiyel bir bağlantıyı ortaya koydu.

Yurt'ta yer alan habere göre, Londra Ekonomi ve Politika Üniversitesi'nden Psikolog Satoshi Kanazawa'nın yaptığı araştırmalar neticesinde uyku saatlerinin zeka seviyeleriyle doğrudan ilişkili olabileceğini ortaya koyuyor.

HANGİ SAATTE UYUMAK ZEKAYI GELİŞTİRİR?

DÜŞÜK IQ (75 VE ALTI)

Bu gruptaki bireyler genellikle daha erken saatlerde yatmaktadır. Hafta içi ortalama uyku saatleri 23.41 ile 07.20 arasında, hafta sonları ise 00.35 ile 10.09 arasında değişmektedir.

ORTA IQ (90-110 ARASI)

Ortalama zeka seviyesine sahip bireyler için uyku saatleri daha dengelidir. Hafta içi 00.10 ile 07.32, hafta sonu ise 01.13 ile 10.14 arasında uyumaktadırlar.

YÜKSEK IQ (125 VE ÜZERİ)

Yüksek zeka seviyesine sahip bireyler, genellikle gece geç saatlere kadar aktif kalmakta ve daha geç uyumaktadır. Bu grup için hafta içi uyku saatleri 00.29 ile 07.52, hafta sonu ise 01.44 ile 11.07 arasında değişebilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN