Burada hasadı kadınlar yapıyor! Elleriyle tek tek toplayıp satıyorlar: Kokusu ve tadı Antalya'nın ürünlerini aratmıyor

Burada hasadı kadınlar yapıyor! Elleriyle tek tek toplayıp satıyorlar: Kokusu ve tadı Antalya'nın ürünlerini aratmıyor

Burada hasadı kadınlar yapıyor, elleriyle tek tek toplayarak satışını gerçekleştiriyorlar! Kokusu ve tadı Antalya'nın ürünlerini aratmıyor...

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde kadın çiftçilerin büyük emekle yetiştirdiği üç farklı domates türü, kalitesiyle Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden biri olan Antalya’daki ürünlerle yarışıyor. Kadınlar, hasadını yaptıkları domatesleri hem pazarda satışa sunmayı hem de evlerinde tüketmeyi planlıyor.

Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, ziraat mühendisleriyle birlikte domates hasadı sırasında tarlaları ziyaret ederek kadın çiftçileri tebrik etti. Müdür Yiğit, tarımsal üretime kadınların verdiği desteği vurgulayarak, "Kadın çiftçilerimizin bu çabası, ilçemizin tarımsal kalkınmasına büyük katkı sağlıyor. Biz de Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak her zaman yanlarındayız" şeklinde konuştu.

BAŞARIYLA TAMAMLANAN BİR HASAT SEZONU

kadin-tarim.webp

Hasat çalışmalarına katılan Ziraat Mühendisi Hilal Demir Kol, ilkbahar aylarında dağıtılan sebze fidelerinin bu verimli sonuçları verdiğini belirtti. Demir Kol, “İlkbaharda tüm köylere fidelerimizi dağıtmıştık, bugünse kadınlarımızın emeğiyle domates hasadını gerçekleştirdik. Bu güzel görüntülerin tüm bölgeye yayılmasını diliyoruz” dedi.

Kadın çiftçilerden Mihriban Bilici, hasat sürecinin heyecanını paylaşarak, “İlkbaharda aldığımız fideleri büyük bir emekle ektik. Bugünse domateslerimiz olgunlaşarak hasada hazır hale geldi. Tüm köy kadınları el birliğiyle topladık. Bize bu imkânları sunan Tarım Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN