Bu besinleri yerken yıkamayın! Tüm vitamini kaybolup gidiyor, işte asla yıkanmaması gereken o besinler

Bu besinleri yerken yıkamayın! Tüm vitamini kaybolup gidiyor, işte asla yıkanmaması gereken o besinler

Evimize aldığımız her besini yıkamak özellikle pandemiden sonra bir alışkanlık haline dönüştü. Lakin her besini yıkamak aslında doğru bir davranış değil. Öyle ki bazı besinleri yıkadığınız takdirde tüm vitaminleri kayboluyor. İşte asla yıkanmaması gereken besinler…

Yiyecekleri yıkamadan tüketmek çoğu insanın alışık olmadığı bir durumdur. Özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sonrasında birçok kişi evine soktuğu her yiyeceği özenli bir şekilde yıkamaya başladı. Lakin bazı besinlerin yıkanması o besinin taşıdığı vitaminleri öldürüyor. Öyle ki yıkanmaması gereken besinler yıkandığı takdirde besin değerini kaybediyor. Peki, hangi besinler yıkanmadan tüketilmeli? İşte detaylar…

ASLA YIKANMAMASI GEREKEN BESİNLER

KURU FASULYE

yeni-proje-45.jpg

Kuru fasulyenin üzerinde doğal bir bakteri tabakası vardır. Söz konusu bu tabaka sayesinde fermantasyon sürecine girer. Eğer ki kuru fasulye yıkarsanız bu bakteri tabakası ortadan kaybolur ve fermantasyon engellenir.

MANTAR

yeni-proje-43.jpg

Mantarlar doğal emici bir yapıya sahiptir. Yıkadıkları zaman suyu emerler ve bu bir yandan mantarın dokusunu bozar bir yandan lezzetini azaltır.

YUMURTA

yeni-proje-46.jpg

Marketten aldığınız yumurtaları yıkadıktan sonra dolaba yerleştirirseniz yumurtanın besin değeri düşebilir. Bu yüzden yumurtayı kırmadan önce yıkamak tavsiye ediliyor.

TAVUK

yeni-proje-44.jpg

Tavukları yıkamak bakteri yayılımına yol açabilir. Bu yüzden tavukları direkt yıkamak yerine gerekirse kağıt havluyla temizleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN