Her gün bir portakal yiyerek göbeğinizi eritin! Portakalla kilo nasıl verilir? Metabolizmayı makine gibi çalıştırıyor

Her gün bir portakal yiyerek göbeğinizi eritin! Portakalla kilo nasıl verilir? Metabolizmayı makine gibi çalıştırıyor

Zayıflamak isteyenlere uzmanlardan portakal önerisi geldi. Her gün bir portakal yiyerek göbeğinizi eritebileceksiniz. Portakal sayesinde motor gibi çalışan metabolizma göbek yağlarınızı cayır cayır yakacak. Peki, portakalla kilo nasıl verilir? İşte tüm detaylar...

Kış mevsiminde bol bol tüketilen portakal, sadece hastalıklardan değil göbek yağlarınızı da eritiyor. En çok tüketilen meyveler arasında gelen C vitamini deposu, metabolizmayı hızlandırıyor. İşte portakalla kilo vermenin yolu...

VÜCUTTA TOKLUK HİSSİYATI OLUŞTURUR

Kilo vermek isteyenler her gün portakal yiyerek bu hedefini gerçekleştirebiliyor. Portakal C vitamini bakımından zengin olmasının yanı sıra lif açısından da oldukça zengin bir meyvedir. Her gün tüketmek metabolizmayı hızlandırır ve su seviyelerini dengelemede yardımcı olur. Çalışmalara göre, bir portakal 60 - 80 arasında bir kalori barındırır. Oldukça düşük olan bu kalorinin yanı sıra yüksek lif kaynağı olması vücutta tokluk hissiyatı oluşturur.

oranges-png5267.jpg

YAĞI ENERJİYE DÖNÜŞTÜRÜR

Kilo vermek için tüketilebilecek ürünler arasında yer alan Portakal, vücudun su dengesini korumayı sağlar. Metabolizmanın hızlı çalışması için su seviyesini ve enerjiyi korumak gerekir. Portakalın içerdiği yüksek su nedeniyle bu oranı dengeler ve tokluk hissiyatı nedeniyle kalori alımını azaltır.

Portakal içerisinde yüksek miktarda şeker barındırmamasından dolayı, kan şekeri seviyelerinde ani artışlara sebep olmaz. Kan şekeri kontrol etmeye ve istekleri azaltmaya yardımcı olduğu gibi kilo dengesini korumaya da yardımcı olabilir. C vitamini bakımından zengin olan portakal yağ metabolizmasında kritik öneme sahipti. Yağı enerjiye dönüştürmede etkili bir role sahiptir.

portakal-zayiflatir-mi-3-gunde-2-kilo-verdiren-portakal-diyeti-nasil-yapilir-wwppqipj.png

AŞIRI TÜKETİMDEN KAÇININ

Portakal tüketimi çeşitlendirilebildiği gibi oldukça da lezzetlidir. Kilo kaybı yaşamak için bütün olarak, ölçülü olarak, taze sıkılmış portakal suyu içmek, salatalarda kullanmak, smoothie hazırlamak ya da suya katarak çeşitli tatlar elde edebilirsiniz. Portakalı aşırı tüketmemeye de dikkat etmeniz gerekir. Aşırı portakal tüketimi halinde sindirim sorunları, asit reflüsü, diş minesinde aşınma ve diğer etkilere de yol açabilir. Aşırı tüketim sonucunda bazı ilaçlarla etkileşime de girebilir. Taşıdığı riskler nedeniyle portakalı aşırı tüketimden kaçınmak oldukça faydalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN