30 dakikalık yürüyüşten bile etkili yöntem! 45 dakikada bir bu hareketi yapmak kan şekerini düzenliyor

30 dakikalık yürüyüşten bile etkili yöntem! 45 dakikada bir bu hareketi yapmak kan şekerini düzenliyor

Sağlıklı yaşamın en önemli adımlarından biri düzenli spor ve harekettir. Bu yöntem ise neredeyse günlük 30 dakikalık yürüyüşe bedel. Özellikle masa başı çalışanlara öneriliyor. 45 dakikada bir bu hareketi yapmak kan akışını düzenliyor. İşte detaylar...

Sağlıklı ve uzun yaşam için en önemli iki temel faktör vardır. Bunlardan biri düzenli spor biri de sağlıklı beslenmektir. Son dönemde evden çalışma ve masa başı çalışma oranlarında yükseliş olduğu için insanların gün içinde oturdukları yerden kalkarak hareket etmeleri de bu kapsamda önem arz ediyor. Yeni bir araştırmaya göre bu yöntem ise 30 dakikalık yürüyüşten daha etkili. Gelin beraber detaylara bakalım…

yeni-proje-25.jpg

OTURMANIN SAĞLIK ÜZERİNDEKİ OLUMSUZ ETKİLERİ

Günümüzde uzun saatler boyunca oturmak, birçok kişinin yaşam tarzının bir parçası haline geldi. Ancak, bu uzun süreli oturumlar, sağlık üzerinde olumsuz etkiler yaratabiliyor. Özellikle kan şekeri seviyelerinin düzensizliği, bu tarz yaşam biçiminde yaygın bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Yeni yapılan araştırmalara göre, uzun süreli oturmanın olumsuz etkilerini minimize etmek ve kan şekerini düzenlemek için basit ama etkili bir yöntem öneriliyor.

yeni-proje-28.jpg

45 DAKİKADA BİR 10 SQUAT'IN FAYDALARI

Araştırmalara göre, 8,5 saat boyunca oturan kişilerin kan şekerini düzenlemekte etkili olan yöntemlerden biri, her 45 dakikada bir 10 squat (çömelip kalkma hareketi) yapmaktır. Bu basit egzersiz, 30 dakikalık tek bir yürüyüşten bile daha etkili olarak değerlendiriliyor. Squat hareketi, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olurken, aynı zamanda kasları harekete geçirerek metabolizmayı canlandırıyor.

yeni-proje-26.jpg

YÜRÜYÜŞ VS. SQUAT: HANGİ YÖNTEM DAHA ETKİLİ?

Birçok kişi uzun oturumlar arasında yürüyüş yapmanın faydalı olabileceğini düşünür. Ancak, son araştırmalar, her 45 dakikada bir 10 squat yapmanın, 30 dakikalık bir yürüyüşten daha etkili olduğunu gösteriyor. Bu durum, squat hareketinin kasları daha yoğun bir şekilde çalıştırması ve metabolizmayı daha hızlı harekete geçirmesi ile açıklanabilir.

yeni-proje-27.jpg

SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN TAVSİYELER

Uzun süre oturmanın getirdiği sağlık sorunlarıyla başa çıkmak için, küçük egzersiz alışkanlıkları oluşturmak önemlidir. 45 dakikada bir yapılacak 10 squat, kan şekerinizi düzenlemenin yanı sıra genel sağlık durumunuzu da iyileştirebilir. Ayrıca, düzenli egzersiz yapmak, dengeli beslenmek ve yeterli su tüketmek de sağlığınızı korumanıza yardımcı olacaktır.

Bu küçük ama etkili değişikliklerle, uzun süreli oturumların sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini azaltabilir ve daha sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN