10 kutu enerji içeceği içmiş gibi yapan meyveler! Bunları yiyenin enerjisi hiç bitmiyor

10 kutu enerji içeceği içmiş gibi yapan meyveler! Bunları yiyenin enerjisi hiç bitmiyor

Gün içinde çok fazla yoruluyor ve enerjiniz yetmiyorsa bu meyveleri daha sık tüketmelisiniz. Çünkü bunları yiyenin enerjisi hiç bitmiyor. İşte vücuda enerji veren ve kas gelişimini destekleyen o meyveler…

Sağlıklı beslenme, günlük enerji seviyesini ve genel gücü artırmanın en önemli parçalarından biri. Uzmanlar, bazı meyvelerin enerjiyi artırma ve kas gelişimine katkıda bulunma potansiyelinin yüksek olduğunu söylüyor. Peki, bu meyveler hangileri? İşte cevabı…

MUZ

muz.jpg

Muz, kompleks karbonhidratlar ve potasyum bakımından oldukça zengindir. Bu da özellikle sporculara antrenman esnasında önemli bir enerji kaynağı olmasını sağlar. Aynı zamanda D vitamini bakımından da zengin olan muz, kemik sağlığı için de önemlidir.

PORTAKAL

portakal.jpg

C vitamini zengini olan portakal, bağışıklığı güçlendirerek yorgunluğu önler. Demir emilimini de artıran portakal, yorgunlukla ilgili semptomları azaltır.

AVOKADO

avokado.jpg

Kan şekerindeki ani dalgalanmaları önleyebilecek olan lif bakımından zengin olan avokado, sağlıklı yağlar barındırır.

ELMA

elma.jpg

Elmalar, yavaş sindirilen doğal şekerler içerir ve bu sayede sürdürülebilir enerji verir.

HURMA

hurma.jpg

Hurmalar, enerji olarak kullanılan karbonhidratlar bakımından en iyi seçenektir.

UZMANLARIN GÖRÜŞÜ

Novella Lui, RD, M.H.Sc.: Farklı meyvelerin enerji seviyelerini artırma potansiyeline sahip olduğunu ve bunların arasında muz, portakal ve elmaların olduğunu belirtti.

Stephanie Wells, MS, RD, LD: Meyvelerin antioksidanlar ve genel sağlık yararları sağladığını, ancak kas gelişimi için de önemli olduğunu ifade ediyor.

Erin Chancer, NASM-CNC, ISSA-CPT: Meyvelerin, kas koruyucu karbonhidratlar, sağlıklı yağlar ve kas gelişimini destekleyen vitaminler, mineraller ve polifenoller içerdiğini belirtiyor.

Bu bilgiler, meyvelerin güç ve enerjide oynadığı rolü ve bu konuyla ilgili uzmanların görüşlerini aktarıyor. Uzmanların önerileri doğrultusunda, bu meyveleri beslenme listenize ekleyerek günlük enerji seviyenizi ve genel gücünüzü artırabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN